A. Čistiakovui ilgą laiką buvo pavykę nusikaltimą nuslėpti – niekas iš aukos artimųjų bei draugų jo nepažinojo ir net nebuvo matę šio namuose. Be to, ir dabar jau kaltę dėl žmogžudystės pripažįstantis vyras niekam nepasakojo, ką jautė ir patyrė dar prieš šešerius metus pavasarį.

„Buvau pažemintas, kai jis ėmė prie manęs lįsti“, – po ilgus metus trukusios tylos prisipažino A. Čistiakovas.

Dėl tyčinio nužudymo vilnietis buvo apkaltintas tik šių metų pavasarį – pareigūnai nustatė, kad A. Čistiakovo DNR pavyzdžiai sutampa su asmens, prieš nužudymą apsilankiusio nužudytojo namuose.

A. Čistiakovo sostinės policijos pareigūnams nereikėjo ieškoti – tuo metu jis atlikinėjo bausmę už kitą padarytą nusikaltimą.

Bylos duomenimis, dar 2007-ųjų gegužės 22-osios rytą, apie 10 val., bute Vilniuje, Verkių gatvėje, buvo rastas 61 metų vyriškio lavonas su daugybiniais smurtiniais galvos sužalojimais. Pareigūnus į nužudytojo butą iškvietė kaimynai – jame visą naktį degė šviesa, be to, iš buto bėgo vanduo.

Nužudytojo kūną pareigūnai aptiko vonioje – jis ne tik buvo sumuštas, bet ir į jo burną buvo įkištas rankšluostis. Vėliau medikai konstatavo, kad vyras mirė dėl sužalojimų, sukėlusių ūmų nukraujavimą iš žaizdų ir ūmią vidaus organų mažakraujystę.

Ekspertų teigimu, nužudytajam į galvą buvo suduoti ne mažiau kaip 7 smūgiai kietu buku daiktu. Šio daikto pareigūnams net nereikėjo ieškoti – bute mėtėsi kruvina medinė statulėlė.

A. Čistiakovas prisipažino kaltu dėl jam inkriminuoto nusikaltimo. Jis teigė, kad su gerokai vyresniu vyru susipažino Vilniaus Stoties rajone – šis jį pakvietė pasisvečiuoti namuose.

Kadangi A. Čistiakovas tuo metu neturėjo kur glaustis, sutiko važiuoti pas nepažįstamąjį. Jo namuose, kaip sakė kaltinamasis, šeimininkas pavaišino alkoholiniais gėrimais.

Vėliau, jo teigimu, apsvaigęs šeimininkas prisipažino, kad yra gėjus ir panoro pasimylėti. Toks pasiūlymas A. Čistiakovą pribloškė – jis svetingą šeimininką išvadino įvairiais necenzūriniais žodžiais, o kai šis pabandė jį paglamonėti, griebė šalia stovėjusią medinę statulėlę...

A. Čistiakovas teisinosi, kad pasijutęs įžeistas sudavė keletą smūgių, o paskui kruviną šeimininką nutempė į vonią ir paguldė. Tą patį vakarą jis išėjo iš namų.

Kad nužudytasis iš tikrųjų buvo netradicinės seksualinės orientacijos, pareigūnams patvirtino ir jo draugai bei artimieji.

Nužudymu kaltinamo A. Čistiakovo bylą jau po dviejų savaičių nagrinės Vilniaus apygardos teismo teisėja Sigita Bieliauskienė. Penktadienį ji nusprendė, kad kaltinamasis teismo proceso pabaigos turės laukti už grotų – paleistas į laisvę gali daryti naujus nusikaltimus.

A. Čistiakovas supranta, kad jam gresia griežta laisvės atėmimo bausmė, todėl net neprašė teisėjos paleisti į laisvę.

„Aš nieko negaliu pakeisti“, – sakė kaltinamasis, kuris ką tik baigė atlikti bausmę dėl kito nusikaltimo.