Apie 17 val. antradienį UAB "Dagija" direktorė Vilniaus policijai pranešė, kad Kalvarijų gatvėje, išmušus plytinę sandėlio sieną, buvo pavogta 2 tonos medaus.

Vilniaus miesto 1-ojo policijos komisariato kriminalinės policijos jaunesnysis inspektorius Rimantas Turovas sakė BNS, kad vagystę pastebėjo patys bendrovės darbuotojai.

Kada buvo pavogtas medus, tiksliai nežinoma, nes iki antradienio bendrovės darbuotojai paskutinį kartą sandėlyje lankėsi maždaug prieš du mėnesius.

Pernai iš Ukrainos atvežtas m edus buvo laikomas maždaug 40-tyje bidonų. Į sandėlį, esantį vadinamajame sostinės "Šanchajaus" rajone, nusikaltėliai pateko išmušę 3-4 plytų storio sandėlio sieną.

Dėl vagystės byla kol kas nėra iškelta, policijos pareigūnai tiria įvairias įvykio versijas.

Vagys ir plėšikai vagia ir grobia įvairius maisto produktus iš gyvenamųjų patalpų, praeivių rankų. Jeigu pasitvirtins vagystės versija, tai bus saldžiausias vagišių grobis šiemet Vilniaus mieste.

Šiemet Lietuvos bitininkai negali pasidžiaugti medaus gausa. Medaus kilogramas turgavietėse kainuoja apie 12-15 ir daugiau litų. 2 tonos medaus kainuotų apie 30 tūkst. litų.