Antradienį 10 valandą ryto Vilniuje, Trakų gatvėje, atidariusi parduotuvės-salono "Nostalgija" duris, jos darbuotoja Irena Prapiestytė nustėro pamačiusi tuščias lentynas ir kabyklas.

Bendrovei "Sorėja" priklausanti parduotuvė prekiauja brangiu apatiniu trikotažu. I.Prapiestytė pasigedo brangiausių "Christian Dior", "Nina Ricci", "May" bei kitų žinomų gamintojų apatinių drabužių. Brangiausia "Nina Ricci" liemenėlė kainavo daugiau nei 700 litų.

I.Prapiestytė tvirtino, kad nuostoliai gali būti didesni nei 80 tūkstančių litų. Moteris sakė, kad po tokio įžūlaus apiplėšimo ją ištiko šokas. "Sorėja" turi sudariusi sutartį su saugos bendrove "Gauda", tačiau jos darbuotojai plėšimą pražiopsojo.

Apie 3 valandą nakties suveikė signalizacija ir prie parduotuvės atvyko "Gaudos" patrulis. Tačiau, apžiūrėjęs fasadines parduotuvės duris, jokių įsilaužimo pėdsakų jis nepastebėjo ir grįžo atgal.

Plėšikai į parduotuvę įsilaužė iš kiemo pusės. Vagys išlupo metalines lango žaliuzes ir per jį įsigavo į vidų. "Gaudos" patrulis iš kiemo parduotuvės neapžiūrėjo ir padarė lemtingą klaidą.