Policijai apie masines muštynes Gulbinų gatvėje buvo pranešta apie 1 val. Pirminiais duomenimis, kilus tarpusavio konfliktui kažkas iš pirtyje buvusių VST pareigūnų pasikvietė pastiprinimą (irgi VST pareigūnus).

Į pagalbą atvažiavę jauni vyrai buvo apsiginklavę beisbolo lazdomis ir kt. Nukentėjo apie 10 žmonių – sumuštos galvos, keliai, rankos, vienam sulaužytas šonkaulis. Visi muštynių dalyviai – iki 30 metų.

Šeštadienį dėl šio įvykio VST pradėtas tarnybinis patikrinimas. Policija tą pačią naktį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Viešojo saugumo tarnyba vadinami buvusieji sovietiniai Vidaus tarnybos pulkai. Lapkričio 10-ąją Rusijoje iki šiol švenčiama sovietinės milicijos diena. Tačiau įvykį tiriančių policininkų manymu, VST pareigūnai, linksminęsi pirtyje, milicijos dienos nešventė, tai, matyt, tik sutapimas.

VST vado pavaduotojas pulkininkas Anatolijus Šumskis DELFI sakė, kad pirtyje jauni vyrai šventė dviejų pareigūnų paaukštinimą pareigose. Prie stalo, pasak pulkininko, tarp dviejų vyrų kilo konfliktas dėl niekų. Jiems besiaiškinant santykius vienas iš ginčininkų sulaukė kitų vakarėlio dalyvių paramos ir jo priešininkas buvo smarkiai sumuštas.

Po to sumuštasis pasikvietė vakarėlyje nedalyvavusių tarnybos draugų ir, šiems atvykus, surengė keršto akciją.

"Gėda. Gėda", - apibendrino A. Šumskis. Muštynių dalyviai šeštadienį policijoje buvo apklausinėjami visą dieną.