Alkoholio matuoklis „Opel“ vairuotojui atėmė kalbos dovaną, o pro pareigūnus važiavęs telefono ir iš rankų telefono nepaleidęs „Lexus“ vairuotojas ėmė vadovauti policininkams.

Pirmiesiems įkliuvusiems vairuotojams teko aiškintis, kodėl su savimi nesivežioja visų reikalingų dokumentų. Vienas vairuotojų atviravo, kad pramigo, vėluoja į darbą, o skubėdamas iš namų pamiršo ir piniginę, ir visus dokumentus. Kone iš paskos pirmajam įkliuvęs vairuotojas paaiškino, kad dokumentus pametė. Dalį jų jau pasigamino, o vairuotojo pažymėjimo nesuspėjo. „Labai nepatogus „Regitros“ darbo laikas. Jau praėjau medicininę“, – sakė DELFI vairuotojas. Ir pridūrė, kad pritaria reidams, nes tokiu atveju vairuotojai yra labiau kontroliuojami, kad nevažinėtų girti.

Ne vienam vairuotojų teko tikrintis ir blaivumą. Reidų tikslas – išmokyti vairuojančius nevartoti alkoholio, jei jau tenka sėsti prie vairo. „Opel“ vairuotojas sakė nieko nevartojęs, nors nuo jo sklido alkoholio kvapas. Prieš pat tikrinantis blaivumą į klausimą ar tikrai neįpūs, vairuotojas neatsakė ir tylomis laukė, kas bus. Tik kai alkoholio matuoklis parodė leistiną normą – 0,24 prom. alkoholio, pratarė: „biški, alaus“. Nors ribos neviršijo, patikrintojo pavardė įrašyta policijos žurnale.

Nulius alkoholio matuoklyje po patikrinimo pamatę vairuotojai teigė, kad nevartoja, jei žino, kad vairuos. Viena kompanija su „VW Passat“, nusprendė, kad gali reikšti savo teises bet kam ir bet kur. Tik va keleiviui tas nepadėjo. Prievolę prisisegti saugos diržą jis pamiršo. Kol vairuotojas ir dar vienas keleivis laukė kol bendrakeleiviui rašomas protokolas, įsidrąsino ir ėmė teirautis, kaip gi patekti į spaudą? Vairuotojas ėmė žadėti nusirengti čia pat, prie pareigūnų, kad tik būtų nufotografuotas.

Dokumentų patikrinimo sulaukęs motociklininkas buvo kur kas subtilesnis – vyras sakė, kad retai jį stabdo policija, net jei keliauja ne po Lietuvą. Tačiau jei ir sustabdo, patikrinimo nebijo, mat visuomet turi tvarkingus dokumentus.

Baigiantis reidui, pro kelių policijos pareigūnus važiuodamas „Lexus“ vairuotojas kalbėjo telefonu jį demonstratyviai laikydamas rankoje. Jaus senokai už tai „dalijamos“ baudos. Tačiau vyras ėmė dėstyti, kad įstatymus jis sau pritaiko „pagal situaciją“. Esą jei jau automobiliu važiuoja labai lėtai, ne daugiau kaip penkių kilometrų per valandą greičiu – reiškia, pažeidimo nepadarė.

Pasipiktinimo lavina jis užvertė pareigūnus, išsitraukė mobilųjį telefoną, ėmė filmuoti dirbančius pareigūnus ir jiems aiškinti savo įsitikinimus. Kiek „ataušęs“ jis dar kartą patvirtino savo požiūrį – problemos nemato, o pareigūnams tai tik priežastis prisikabinti ir trukdyti skubančiam žmogui pasiekti tikslą ir dėl to, kad gaus baudą už pažeidimą, kalti tik policininkai.