Praėjusį savaitgalį šį 38 metų Baltarusijos pilietį Šalčininkų rajone, už maždaug 80 metrų į Lietuvos gilumą nuo sienos su Baltarusija, pastebėjo ten patruliavę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės pareigūnai.

Vyras nepakluso pasieniečių reikalavimams ir septyniems įspėjamiesiems šūviams iš tarnybinio ginklo. Sulaikomas baltarusis pasipriešino ir mėgino atimti ginklą iš jį tramdžiusio uniformuoto VSAT pareigūno. Grumtynių metu pasienietis panaudojo tarnybinį ginklą prieš agresyvų pažeidėją ir peršovė jam koją.

Šios įvykio metu VSAT pareigūnai ten pat dar sulaikė nuo jų sprukusį 23 metų šalčininkietį, o tikrindami šią vietovę krūmuose aptiko 7 dėžes, iš viso 3500 pakelių, kontrabandinių baltarusiškų cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk 5 Superslims“, praneša VSAT.

Į koją sužeistas baltarusis iš pradžių buvo nugabentas į Šalčininkų ligoninę, kur jam buvo suteikta pirmoji medicinos pagalba. Vėliau pažeidėjas pervežtas į Lazdynų ligoninę Vilniuje. Čia jam atlikta operacija.

Teismo skirtą suėmimo terminą užsienietis praleis Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime.

Ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo bei pasipriešinimo atliekantys VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai tikisi jį užbaigti pagreitinto proceso tvarka.

Teisėtiems reikalavimams nepaklususiam ir savo pareigas vykdžiusiam pasieniečiui pasipriešinusiam baltarusiui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.