Gelbėtojai kruopščiai tyrė vietovę, kuri po nelaimės atrodė kaip karo zona: visur mėtėsi pajuodę, sulankstyti automobilių korpusai, o vietoj stovėjusių tvarkingų namų - krūvos plytų.

"Žmonės sukrėsti, apimti panikos", sakė miestelio, turinčio 145 tūkstančius gyventojų, atstovė spaudai Gerda Wolters (Gerda Volters).

Atstovės spaudai teigimu, į Enschedę, jei nelaimės zonoje pavyks užtikrinti saugumą, sekmadienį ketina atvykti Nyderlandų karalienė Beatrix (Beatrisė) ir ministras pirmininkas Wimas Kokas (Vimas Kokas).

Vėlyvą šeštadienio popietę per miestą nuvilnijo galingo ugnies sprogimo sukelta banga, suniokojusi kelis šimtus namų.

Tai buvo antrasis iš dviejų sprogimų. Prieš tai gyventojai smalsiai stebėjo šimtų fejerverkų sukeltą nedidelį sprogimą.

Ugnis įsiplieskė šalia bendrovei "S.E. Fireworks" priklausančio sandėlio ir netrukus išsiplėtė į sandėlius, kuriuose buvo laikoma maždaug 100 tonų fejerverkų.

Nelaimė jau nusinešė 20 žmonių, įskaitant 2 ugniagesių, gyvybes, tačiau manoma, kad šis skaičius gali išaugti. "Būgštaujame, kad aukų bus daugiau", sakė G. Wolters.

Du ugniagesiai laikomi dingę be žinios, o 59 žmonės šiuo metu gydomi ligoninėse, 9 jų intensyvios slaugos skyriuose.

Iš nelaimės zonos, kuri vis dar yra aptverta, taip pat buvo evakuoti maždaug 2 tūkstančiai žmonių, ir kol kas nėra žinoma, kada jiems bus leista grįžti.

Beveik 400 žmonių naktį praleido sporto salėse, daugelis kitų pasiliko pas giminaičius, sakė G. Wolters.

Į nelaimės nuniokotą miestelį atskubėjo ugniagesiai, greitosios pagalbos automobiliai, sraigtasparniai iš visų Nyderlandų bei iš Vokietijos.

Iki šiol neaišku, ar gaisras ir po to sekę sprogimai yra susiję su neseniai Enschedėje vykusiais gaisrais, kurie, pasak pareigūnų, galėjo būti tyčiniai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją