Kaip pranešė policija, radijas bei televizija, C. V. Gunaratne buvo įsimaišęs į minią. Ankstesni pranešimai apie žuvusį kito sostinės priemiesčio merą nepasitvirtino. Per sprogimą buvo sužeista mažiausiai 60 žmonių, o 15 iš jų - sunkiai. Tarp sunkiai sužeistųjų yra ir C. V. Gunaratne žmona, kuriai Kolombo ligoninėje atliekama operacija.

Atsakomybė už anksčiau Kolombe įvykdytus savižudžių sprogdinimus būdavo priskiriama "Tamil-Ilamo" išlaisvinimo "tigrams" (TIIT), nuo 1983 metų kovojantiems už nepriklausomą tamilų valstybę Šri Lankos šiaurėje ir rytuose. Nuo kovo mėnesio "tigrų" maištininkai stengiasi atgauti šiaurinį Džafnos pusiasalį, bet pastarąsias dvi savaites kovos buvo aprimusios.

Karo didvyrių dieną Šri Lankoje paminimi kovose su tamilų "tigrais" žuvę kareiviai. Eitynes, kuriose buvo renkamos lėšos ir kurios turėjo tęstis iki Panaduros miestelio už 25 km į pietus nuo Kolombo, surengė valdantysis Liaudies aljansas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją