Ketvirtadienį, nuo 7 valandos ryto buvo užtverta Liepojos gatvė. Tikrintas tų vairuotojų blaivumas, kurie atvažiavo nuo Palangos ir Kretingos.

Iš karto atsirado bambančių vairuotojų, jog jie vėluoja į darbą, vėluoja į darželį, vėluoja į pamokas, arba vienas apskritai pareiškė, kad jam skubiai reikia į vieną, netoliese esančios degalinės patalpą, nes jis už save neatsako.

Nesileidžiant į diskusijas su nepatenkintais vairuotojais, jų blaivumas buvo tikrinamas toliau. Paaiškinta, kad reidai vyks tol, kol gatvėse vairuos neblaivūs vairuotojai. Toks netrukus ir buvo sustabdytas.

Keleivinio, 15-o maršrutinio taksi vairuotojui Rimantui B., gim. 1966 m., nustatytas lengvas girtumas - 0.46 prom. Vyriškis teigė, kad išvakarėse išgėrė tris butelius alaus. Sakė, kad nieko nepadarysi, teks metus nevairuoti. Jam buvo paaiškinta, kad kai jis atgaus vairuotojo pažymėjimą, jo profesijos žmonėms vežiojantiems keleivius, savo organizme nebus leidžiama turėti nė šimtosios promilės alkoholio. Jie turės pūsti tik nulius.

Keliolikos keleivių, vykusių į miestą, laukė netikėtas persėdimas į kitas transporto priemones.

Netrukus policijos pareigūnė sustabdė automobilį „Jeep". Paaiškėjo, kad jį vairavusio asmens vairuotojo pažymėjimo galiojimas pasibaigęs prieš pusę metų. Patikrinus informaciją paaiškėjo, kad Kaune jo automobilis yra užfiksuotas lekiantis 129 kilometrų per valandą greičiu, toje vietoje kurioje leidžiamas greitis yra 80 km/h. Piliečiui surašytas protokolas ir už greičio viršijimą.

Automobilio „VW Passat" vairuotojui Artūrui V., gim. 1964 m., taip pat nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 0.74 prom,. alkoholio. Jis sakė, kad jautėsi gerai, todėl vairavęs. Šalia sėdėjo blaivi žmona, kuri perėmė vairą, kai piliečiui buvo surašytas protokolas ir nustatyta teismo data.

Paskutinis rimtas pažeidėjas sustabdytas Liepojos gatvėje - bulgaras Tichomiras P., gim. 1966 m., kuris vairavo automobilį „Ford", kurio techninė apžiūra pasibaigusi prieš du metus, mašina neapdrausta civilinės atsakomybės draudimu bei automatiškai išregistruota.

Vėliau kelių policijos pareigūnai persikėlė į uostą ir buvo patikrintas keltu iš Švedijos atvykusių vairuotojų blaivumas. Dviems vilkikų vairuotojams nustatytas nežymus girtumas - 0:38 ir 0.33 prom. alkoholio. Jų laukia 500 - 1000 litų bauda, neatimant vairuotojo pažymėjimo. Dar du vairuotojai pūtė iki organizme draudžiamos normos.