Pasiūlymo „susitarti“ Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai sulaukė gegužės 20-osios rytą. 10.52 val., patruliuodami tvarkomoje kelio Šiauliai-Palanga atkarpoje, pareigūnai sustabdė automobilį „Iveco“, kurio 54 metų vairuotojas (gyv. Panevėžyje) nepaisė raudono šviesoforo signalo, draudžiančio eismą.

Norėdamas išvengti 28-86 eurų siekiančios baudos, pažeidėjas pareigūnų prašė Kelių eismo taisyklių pažeidimą pakeisti lengvesniu, už kurį numatyta mažesnė administracinė atsakomybė.

Vairuotojas pareigūnų buvo įspėtas apie baudžiamąją atsakomybę už bandymą susitarti, tačiau vyras buvo atkaklus ir toliau siekė savo tikslo. Kadangi visi pažeidėjų ir pareigūnų pokalbiai įrašomi vaizdo ir garso technika, neteisėtas vairuotojo siūlymas užfiksuotas, jo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 227 str. (Papirkimas) 2 d.

Policijos pareigūnai primena, kad piliečiai, įvykdę Kelių eismo taisyklių ar kitokį teisės pažeidimą, už jį privalo atsakyti įstatymų numatyta tvarka. Bet koks bandymas išvengti baudos siūlant pareigūnams kyšį yra neteisėtas ir užtraukia baudžiamąją atsakomybę. Primenama, kad kyšis – tai bet koks atlygis, kuris siūlomas, žadamas ar duodamas policijos pareigūnui už tai, kad šis priimtų asmeniui palankų sprendimą. Kyšiu laikomi ne tik pinigai, tačiau ir įvairios prekės, paslaugos ar kiti daiktai. Policijos automobiliuose įrengtos vaizdo kameros, o asmens bendravimas su policijos pareigūnu įrašomas. Todėl bet kokie asmens neteisėti veiksmai bus užfiksuoti. Būkite sąmoningi ir atsakingi!