2016 m. buvo sulaikyta 82 tūkst. eurų kontrabandos (pradėti 4 ikiteisminiai tyrimai), o 2015 m. – 782 tūkst. eurų (8 ikiteisminiai tyrimai).

Didžiausią sumą – 250 tūkst. eurų – muitinės pareigūnai pernai sulaikė spalio 28 d., Lavoriškių kelio poste. Nedeklaruoti pinigai aptikti patikrinus į Lietuvą asmeniniais ir verslo reikalais važiavusio Baltarusijos piliečio Dz. Sh. automobilį „Audi“. Vairuotojas teisinosi labai skubėjęs ir tiesiog pamiršęs deklaruoti pinigus, praneša MKT.

2017 m. liepą Generalinė prokuratūra taip pat baigė ikiteisminį tyrimą ir Vilniaus apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl 2015 m. rugpjūčio 15 d. Kauno apylinkėse sulaikytos didžiulės grynųjų pinigų kontrabandos. Tuomet, muitinės kriminalistams patikrinus Latvijos piliečio vairuojamą krovininį vilkiką, mašinos kabinoje rasta net 682 tūkst. eurų. Į juodus plastikinius maišelius supakuoti pinigai buvo išslapstyti įvairiausiose kabinos vietose – po sėdyne, lentynoje, taip pat vairuotojo asmeniniame krepšyje, tarp drabužių. Pinigų buvo pridėta į kavinuką, automagnetolos dėžę, tarp šaldytuve esančių maisto produktų, net į virtuvinį puodą.

Lietuvos muitinė primena, kad kiekvienas asmuo, atvykstantis į Lietuvos Respubliką iš trečiosios šalies (ar išvykstantis iš Lietuvos į trečiąją šalį) ir gabenantis ne mažesnę kaip 10 tūkst. eurų grynųjų pinigų sumą (ar ją atitinkančią sumą kita valiuta), privalo ją deklaruoti muitinės įstaigoje, per kurią jis atvyksta į Lietuvos Respubliką ar išvyksta iš jos. Tokiu atveju asmuo turi pateikti užpildytą ir pasirašytą Grynųjų pinigų deklaravimo formą be atskiro muitinės pareigūno reikalavimo.