Gelbėjimo tarnybų duomenimis, 109 žuvusieji skrido pigių skrydžių bendrovės "Mandala" lėktuvu "Boeing 737-200". Per nelaimę taip pat žuvo 57 asmenys žemėje. Aštuoni lėktuve buvę žmonės iš 117 keleivių ir įgulos narių išgyveno.

Lėktuvas katastrofą patyrė Medano didmiestyje, tankiai gyvenamame kvartale. Lėktuvas, kuris turėjo skristi į Džakartą, kelios minutės po pakilimo nukrito iškart už Medano Polonijos oro uosto teritorijos, tankiai apgyvendintame priemiestyje, ir užsiliepsnojo.

Televizijos reportažuose buvo matyti prie nukritusio lėktuvo dirbantys ugniagesiai, sumaitoti automobiliai, dviračiai ir keli sugriauti namai. Lėktuvo nuolaužos mėtėsi ir už šimtų metrų nuo katastrofos vietos, kur kareiviai ir policininkai nešė apdegusius kūnus.

Oro bendrovė, kurią iš dalies valdo Indonezijos kariškiai, nurodė, kad dar per anksti pasakyti, dėl ko įvyko katastrofa, tačiau pažymėjo, kad birželį šis prieš 24 metus pagamintas lėktuvas buvo nuodugniai patikrintas.

"Gali būti, kad aukų skaičius bus didelis (ir kad) tarp jų bus (priemiesčio) gyventojų", - per spaudos konferenciją sakė kompanijos vykdomasis direktorius generolas majoras Asrilas Hamzah Tanjungas.

"Tai neabejotinai didelė tragedija", - transporto ministro Hattos Rajasos žodžius citavo valstybinė naujienų agentūra "Antara". Ministras sakė manantis, kad žuvo visi lėktuve buvę žmonės.

Lėktuve buvo keli aukšti pareigūnai, tarp jų - provincijos gubernatorius Rizalas Nurdinas ir buvęs gubernatorius Raja Inalas Siregaras, kurie skrido į sostinę susitikti su prezidentu Susilo Bambangu Yudhoyono, sakė Šiaurės Sumatros provincijos atstovas Edi Sofyanas.

Pasak atstovo, jis taip pat gavo pranešimą, kad lėktuve buvo ir cunamio nuniokotos Ačeho provincijos gubernatoriaus pareigas einantis pareigūnas. Pigių skrydžių bendrovė "Mandala Airlines" buvo įkurta 1969 metais, jos lėktuvai skraido po visą Indonezijos salyną.

Pirmadienį ryte įvykusi katastrofa yra viena didžiausių Indonezijoje pastaraisiais metais. Pernai lapkritį Javos salos centriniame regione esančiame Solo mieste sudužus pigių skrydžių bendrovės "Lion Air" lėktuvui MD-82, žuvo 26 ir buvo sužeista dar daugiau kaip 100 žmonių.

Medano oro uostas, kuris yra netoli miesto centro, yra tarp daugiausiai skrydžių aptarnaujančių oro uostų šalyje. Jis pasidarė itin svarbus, kai Ačehe po gruodžio 26-osios cunamio prasidėjo atstatymo darbai.