Reidą surengę Kelių policijos pareigūnai kiek po pirmos valandos nakties tikrino automobilius Liubarto gatvėje. Čia policijos reikalavimui sustoti nepakluso „Opel“ vairuotojas.

„Opel“ persekiojo net septyni policijos ekipažai. Vairuotojas pasuko į T. Narbuto gatvę, po to lėkė Ukmergės gatve, po to lėkė įvairiomis Pašilaičių gatvėmis. Galų gale buvo sustabdytas prie prekybos centro „Mandarinas“.

Per gaudynes policijos pareigūnai panaudojo ginklą. Persekiojamų bėglių automobilis trenkėsi į policijos „VW Caddy“ šoną, taranavo Mobiliosios kuopos visureigį „Hyundai“ (trenkėsi į galinę dalį). Tuomet pareigūnas, buvęs visureigyje, ėmė šaudyti. Į „Opel“ pataikė mažiausiai aštuonios kulkos: peršauta viena priekinė padanga, viena kulka įstrigo galinio rato ratlankyje, bent šešios pataikė į galinį bamperį.

„Opel“ vairuotojas važiavo su dar vienu vyru ir dviem merginomis. Policijai apsupus automobilį, „Opel“ keleivis užrakino savo dureles, todėl akimirksniu buvo išdaužtas langas ir jaunas vyras (gim. 1991 m.) ištemptas į lauką, pargriautas veidu į asfaltą ir surakintas. Sulaikymo metu jis kiek susikruvino veidą.

Vairuotojas (gim. 1977 m.) irgi buvo paguldytas ir surakintas. Automobilyje buvusios dvi 19-metės guldymo veidais ant asfalto išvengė, bet vis tiek verkė. Viena keleivių pasakojo, kad jos esą tik paprašė pavežti, nes vieną vyrų pažįsta iš matymo.

Vyrus policijos pareigūnai išvežė į komisariatą, o merginas po apklausos sulaikymo vietoje paleido.

Nukentėjo vienas policijos pareigūnas (gim. 1994 m.) - bėgliams taranavus visureigį, jam sumušta ranka. Greitoji pagalba jį nuvežė į ligoninę. Pareigūnas gydomas ambulatoriškai.

Sulaikytą automobilį apžiūrėję pareigūnai bagažinėje rado beisbolo lazdą.

Komisariate nustatyta, kad vairuotojas blaivus. Tačiau patikrinus duomenis paaiškėjo, kodėl kompanija spruko nuo policijos: vyras už nežymų sveikatos sutrikdymą nuteistas 9 mėnesiams laisvės atėmimo, tačiau nuo bausmės atlikimo slapstėsi ir ieškomas nuo birželio 28 d.

Todėl „Opel“ vairuotojas iš komisariato iškeliavo į areštinę.