Vietos gyventojas šeštadienį kelyje užpuolė 42 metų sportininkę, atėmė iš jos mobilųjį telefoną ir išžagino.

Moterį rado jos bendražygiai. Nukentėjusioji buvo nugabenta į ligoninę. Nepaisant to, kas įvyko, dviratininkė neketina atsisakyti maratono. Ji pareiškė, kad ir toliau dalyvaus velomaratone ir kartu su visais rugpjūčio 5 dieną, kai prasidės olimpinės žaidynės, finišuos Rio De Žaneire, praneša „RIA Novosti“.

Brazilijos policija paskelbė nusikaltėlio paiešką.

Olimpinės ekspedicijos „BaltiCCycle 2016“ dalyviai važiuoja iš Londono į Rio de Žaneirą. Žygis truks 171 dieną - nuo vasario 17 iki rugpjūčio 5 d. Kelionės per Braziliją metu suplanuota aplankyti 12 šios šalies valstijų.

Eltos žiniomis, Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM) kol kas neturi oficialios informacijos apie Brazilijoje galimai išprievartautą moterį iš Lietuvos.

„Generalinis konsulatas San Paule siekia ją (informaciją) gauti iš Brazilijos institucijų ir susisiekti su galbūt nukentėjusiąja. Jei pasitvirtins, kad Lietuvos Respublikos pilietė nukentėjo, Lietuvos generalinis konsulatas San Paule suteiks jai visą reikalingą konsulinę pagalbą“, - rašomai Eltai atsiųstame URM komentare.