Plėšikams pavyko pasprukti su 1,3 milijono Egipto frankų (maždaug 1 mln. 444 tūkst. litų), pranešė šaltiniai policijoje. Nusikaltėliai užpuolė Egipto nacionalinio banko skyrių Maragos mieste, esančiame maždaug už 450 kilometrų į pietus nuo Kairo. Vidaus reikalų ministerijos išplatintame pareiškime teigiama, kad iš pradžių automatais ginkluoti užpuolikai bandė apiplėšti vieną banką Maragoje, tačiau po susišaudymo su policija pabėgo. Per incidentą buvo nukautas vienas policininkas.

Kiek vėliau tie patys plėšikai Maragoje užpuolė Egipto nacionalinio banko skyrių. Per susišaudymą su banko apsaugos policininkais žuvo du policininkai, du banko darbuotojai ir vienas užpuolikas. Sprukdami plėšikai apšaudė praeivius. Per incidentą žuvo penki praeiviai. Ministerijos pareiškime nurodoma, kad užpuolikai išvažiavo sunkvežimiu.

Musulmonų ekstremistai dažnai užpuldavo bankus ir juvelyrinių dirbinių parduotuves per 1992-1997 metais vykusią ginkluotą kampaniją, kuria jie siekė sukelti suirutę, kad būtų galima įvykdyti valstybės perversmą ir paversti Egiptą ortodoksinio islamo šalimi. Tačiau prieš trejus metus ši smurto banga išsisėmė.