Dėl psichikos ligos pirmos grupės invalide pripažinta nukentėjusioji kartu su ją prižiūrinčia seserimi iš Palangos, kur abi gyvena, į Ventą dėl socialinės pašalpos pratęsimo atvyko antradienį rytą.

Išlipusios iš autobuso moterys sutarė trumpam išsiskirti. Globėja nuėjo į socialinės rūpybos skyrių, o neįgalioji pasiliko jos laukti autobusų stotelėje.

Grįžusi atgal globėja sesers neberado. Moteris, pasikvietusi į pagalbą šiame miestelyje gyvenančius artimuosius, pradėjo ieškoti dingusiosios.

Iš atsitiktinai sutiktų žmonių pavyko sužinoti, kad neįgali moteris vaikštinėjo po miestelį lydima pensinio amžiaus vyriškio.

Nepaisant artimųjų pastangų, dingusiosios tądien surasti nepavyko.

Išsigandusią ir po miestelį besiblaškančią dingusią moterį ventiškiai pastebėjo trečiadienio rytą.

Artimiesiems neįgalioji pasisakė, jog ją savo bute išžagino nepažįstamas vyriškis.

Moteris papasakojo, jog autobusų sustojimo aikštelėje užkalbinęs nepažįstamas vyriškis pasiūlė pasivaikščioti. Ji sutiko ir buvo nuvesta į kažkokį butą. Čia vyriškis ėmė neįgaliąją nurenginėti, kai kuriuos drabužius suplėšė.

Išrengtą neįgaliąją pensininkas parsivertė į lovą ir ėmė žaginti. Moteris sakė, kad įprastu ir oraliniu būdu buvo žaginama ilgai.

Stresą patyrusi nukentėjusioji negalėjo pasakyti, kaip jai pavyko pasprukti iš žagintojo buto.

Išžaginimu įtariamą vyriškį pareigūnai surado greit. Pensininkas Vaclovas K. pareigūnams sakė, jog neįgalią moterį iš autobusų sustojimo aikštelės palydėjo iki turgaus ir ten su ja išsiskyrė. Vyriškis tvirtino, kad šios moters į savo butą nesivedė ir jos nežagino.

Pareigūnai skeptiškai vertino įtariamojo teiginius ir po apklausos jį sulaikė dviem paroms.