Liepos 10 d. Kauno apskr. VPK Kelių policijos pareigūnai Jonavos r., Kaišiadorių r. bei Kauno mieste ir vėl vykdė specialią prevencinę priemonę, kurios metu buvo patikrinta 590 automobilių, 2 motociklininkai ir 8 dviratininkai.

Reido metu nustatyta:
1 asmuo transporto priemonę vairavo būdamas neblaivus ir pagal nustatytą tvarką nesileido, vengė pasitikrinti ar nėra neblaivus;
1 vairuotojas, neturintis 2 metų stažo, 100 km/h viršijo jam tame kelyje leistiną 70 km/h greitį, važiavo 173 km/h greičiu;
1 asmuo vairavo dviratį būdamas neblaivus, jam nustatytas 0,88 prom. alkoholio neblaivumas.

Kelyje Kaunas-Zarasai-Daugpilis pilietis D. M. važiavo 181 km/h greičiu, kur leistinas važiavimo greitis 90 km/h. be to, stabdomas uniformuoto policijos pareigūno D. M. nestojo, buvo persekiojamas ir priverstinai sustabdytas. Jam vėliau nustatytas sunkus girtumo laipsnis, į alkoholio matuoklį vyras „įpūtė“ 5 promiles.

Susidariusi situacija išties kelia susirūpinimą, todėl pareigūnai prašo prisiminti, kad kelyje svarbiausia yra žmogus – vairuojantis, važiuojantis, einantis. Todėl reikia ne tik nepamiršti laikytis KET, bet ir būti atidžiu bei atsakingu eismo dalyviu. Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.

Policijos pareigūnai informuoja, kad pernai per tą patį laikotarpį eismo įvykių metu žuvo 13 asmenų, o šiemet – 19 (46 proc. daugiau). Sužeistųjų šiemet taip pat daugiau – 353 (12 proc. daugiau nei pernai).

Atsižvelgiant į šią situaciją, daugiau vykdoma priemonių, skirtų Kelių eismo taisyklių (toliau – KET) pažeidėjams nustatyti ir užkirsti kelią potencialioms nelaimėms. Per 2014 m. 6 mėnesius administracinėn atsakomybėn patraukta 29 701 asmuo (beveik 20 proc. daugiau nei per praėjusių metų tą patį laikotarpį).

Už greičio viršijimą nubausti 11 572 vairuotojai, o pernai per tą patį laikotarpį – 5 912 (šiais metais beveik dvigubai daugiau). Sulaikyti 1 044 neblaivūs vairuotojai (beveik 19 proc. daugiau nei pernai), nustatyti 2 294 pėstieji, pažeidę KET taisykles (beveik 80 proc. daugiau nei pernai), 604 vairuotojai, neturintys teisės vairuoti (daugiau kaip 40 proc. daugiau nei pernai).