Tai pastebėjęs V. K. (gimęs 1974 m.) apie automobilio „VW Passat“ (2011 m. laidos) vagystę pranešė bendruoju pagalbos telefonu. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojas gautą informaciją perdavė mieste dirbusiems pareigūnams, kurie netrukus, apie 5 val., Kaune pastebėjo minėtą automobilį.

Pareigūnai jį stabdė, tačiau vairuotoja nepakluso teisėtam policijos pareigūnų reikalavimui sustoti ir, viršydama leistiną greitį, toliau pavojingai važiavo Kauno gatvėmis. Pareigūnai pradėjo persekioti automobilį, tačiau „VW Passat“ vairuotoja, iš miesto išvažiavusi į greitkelį Kaunas–Vilnius, padidino greitį, atitrūko nuo persekiojusių patrulių ir dingo iš akiračio.

Tačiau pareigūnai susisiekė su kolegomis iš Vilniaus, kurie ties Elektrėnais pastebėjo minėtą „VW Passat“ ir taip pat bandė jį sustabdyti, tačiau vairuotoja ir vėl nepakluso pareigūnų reikalavimams bei nuvažiavo Vilniaus kryptimi.

Dideliu greičiu važiuojantį, neblaivios (vėliau buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis) moters vairuojamą automobilį, keliantį realią grėsmę aplinkiniams, toliau persekioję Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai apie 6.15 val. Vilniuje, Granito g., galiausiai užspeitė merginą į akligatvį.

Tačiau tuo viskas nesibaigė - „VW Passat“ vairuotoja kaip įmanydama bandė išvengti sulaikymo ir taranavo policijos pareigūnų tarnybinį automobilį.

Pareigūnai sulaikė vairuotoją ir pristatė į policijos komisariatą. Neturinčiai vairuotojo pažymėjimo V. M. (gimusiai 1992 m.) nustatytas lengvas girtumo laipsnis. V. M. negalėjo paaiškinti, kodėl pasielgė taip neapgalvotai. Jai teks pagalvoti, ką padarė, ir atsakyti už savo veiksmus.