Patikrinę kabiną, po sėdyne pareigūnai pastebėjo įvairių automobilio dalių ir guminių žarnų. Vienos žarnos viduje buvo aptiktas juoda lipnia juosta apvyniotas paketas. Pareigūnams paklausus vairuotojo J. K. apie guminės žarnos turinį, šis atsakė, kad nieko apie tai nežino. Pasak vairuotojo, guminę žarną jam padavė toje pačioje pataisos namus aptarnaujančioje įmonėje statybininku dirbantis asmuo ir paprašė, jog šis įvežtų daiktą į įstaigos teritoriją, praneša Kalėjimų departamentas.

Pareigūnams įtarus, kad rasto paketo viduje gali būti narkotinės ar psichotropinės medžiagos, buvo nedelsiant informuota Marijampolės policija. J. K. kartu su rastu paketu perduotas policijos pareigūnams. Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tos pačios dienos vakarą, apie 20.40 val. Kalėjimų departamento ir Vilniaus pataisos namų Kriminalinės žvalgybos pareigūnai, turėdami informacijos apie rengimąsi perduoti narkotines medžiagas Vilniaus pataisos namų kaliniams, surengė tikslinę priemonę, kurios metu su įkalčiais sulaikė asmenį, besiruošiantį permesti narkotikus nuteistiesiems.

Sulaikytasis perduotas Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams. Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Marijampolės pataisos namuose šiuo metu bausmę atlieka 909 asmenys.
Vilniaus pataisos namuose šiuo metu bausmę atlieka 516 asmenų.