Pirminiais duomenimis, į įkalinimo įstaigą suvažiavo apie 20 greitosios medicinos pagalbos ekipažų.

Šeštadienio duomenimis, Vilniaus pataisos namuose vėlų penktadienio vakarą protestuodami prieš Bausmių vykdymo kodekso pakeitimus susižalojo 18 nuteistųjų, ligoninėje suteikus pirmąją pagalbą jie jau grąžinti į pataisos namus.

„Vilniaus pataisos namuose susižalojo 18 kalinių. Suteikus pirminę pagalbą, apžiūrėjus, sutvarsčius jie buvo grąžinti į Vilniaus pataisos namus. Grėsmės gyvybei nebuvo, suteikus pagalbą kaliniai nakvojo jau pataisos namuose“, - BNS šeštadienį sakė Kalėjimų departamento atstovė spaudai Karolina Frolovienė.

Analogiška kalinių akcija vyko ir Marijampolės pataisos namuose. Nuteistieji teigia, kad tądien susipjaustė apie 40 kalinių.

Kaliniai šią savaitę pradėjo bado akcijas dėl Bausmių vykdymo kodekso pakeitimų (sutrumpintas ilgalaikių pasimatymų laikas, ilgalaikiai pasimatymai dabar leidžiami tik su žmonomis ar sugyventinėmis, nebeleidžiami vaikai, tėvai, broliai, seserys draudžiama rūkyti, ir kt.). Oficialiais duomenimis, penktadienį šioje akcijoje dalyvavo maždaug ketvirtadalis nuteistųjų. Neoficialiais - maždaug pusė kalinių dalyvauja protesto akcijose.

Iš viso laisvės atėmimo bausmę atlieka 7100 asmenų.