Pranešimas apie gaisrą Krinčino miestelyje, Antano Vienažindžio gatvėje ugniagesius pasiekė apie 2 val. nakties, rašo BNS.

Atvykę ugniagesiai įstūmę vidun langą pateko į vidų ir iš dūmuose skendėjusio buto išnešė du vyrus. Vienas jų buvo praradęs sąmonę, kitas buvo sąmoningas, bet jį irgi reikėjo nešti.

Sąmoningas vyras lauke atsigavo, o sąmonę praradusiam kitam vyrui ugniagesiai darė dirbtinį kvėpavimą. Jis buvo atgaivintas ir perduotas medikams. Po jų pagalbos vyras atsigavo visiškai ir vykti į gydymo įstaigą atsisakė.

Pasvalio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Remigijus Baliūnas BNS sakė, kad ugniagesius iškvietė vienas iš vyrų. Gelbėtojams atvykus, jis jau buvo praradęs sąmonę.

„Gaisro priežastis dar aiškinama. Buto savininkas kol kas negali mūsų įleisti į butą, jis dirba. Butas buvo išnuomotas kitiems asmenims“, – BNS sakė R.Baliūnas.

Kaip skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, gaisro metu bute aprūko skalbimo mašina, išdegė medinė grindų danga, apdegė prie krosnies sukrauti drabužiai. Lova, kur rastas vienas vyrų, nebuvo apdegusi.

„Blaivumo mes netikrinome, bet buvo įtarimų, kad jie galėjo būti neblaivūs“, – BNS sakė R.Baliūnas. Apie gaisrą telefonu pranešė vienas iš bute buvusių vyrų, atvykus ugniagesiams jis jau buvo be sąmonės. Vienas vyras gulėjo lovoje, kitas – ant grindų.

Kol pilnai nebuvo išvėdintos patalpos, buvo evakuoti gyventojai ir iš kitų butų.

Šiemet per gaisrus Pasvalio krašte žuvo 4 žmonės, tarp jų vienas vaikas. Du iš keturių tragiškų gaisrų buvo susiję su alkoholio vartojimu ir rūkymu. Vaikas buvo paliktas be priežiūros, kitame gaisre, dukra dėl pasklidusių dūmų nebegalėjo išgelbėti lovoje gulinčios motinos.