„Pažadėjau sūnui, kad niekur nesikreipsiu ir turiu žodžio laikytis, antraip prarasčiau jo pasitikėjimą, tačiau man neramu dėl to, kas vyksta. Juolab, kad tai – ne pirmas atvejis“, - sakė septyniolikmečio alytiškio motina.

Jos sūnus su draugu praėjusį penktadienį apie 23 val. ėjo gatve Putinuose, prie čia esančio „Rimi“ prekybos centro. Prie vaikinų sustojo pro šalį važiavęs BMW markės automobilis, iš kurio išlipęs vyras pradėjo įkalbinėti jaunuolius lipti į vidų. „Pavėžėsim“, - siūlė vyriškis.

Vaikinai į jo siūlymą nereagavo ir paspartino žingsnį, tačiau vyriškis pradėjo artintis prie jų. Vienas septyniolikmetis spruko, o kitą vyriškis spėjo pagriebti už rankos. Tai pamatęs nubėgęs draugas grįžo gelbėti bičiulio ir prisiartinęs smogė vyriškiui į veidą. To nesitikėjęs vyras paleido už rankos laikytą nepilnametį, kuris dar spėjo įspirti vyriškiui ir abu vaikinai spruko tolyn.

Septyniolikmetis motinai išsitarė, kad panaši istorija jo draugui buvo nutikusi rugsėjį, Vidzgiryje. Tiesa, jo jėga įsisodinti į automobilį vyrai nebandė, tik primygtinai siūlėsi pavėžėti.

Nė vienas iš vaikinų į policiją nesikreipė ir apskritai nėra nusiteikę įvykių viešinti. „Pasiskųsk, tai tik tampys visur“, - savo elgesį motyvavo nepilnamečiai.

Kad jų pasakojimai – ne iš piršto laužti, patvirtina ir tai, kad ir anksčiau Alytuje pasigirsdavo pranešimų apie panašius nutikimus.

Dar pavasarį panaši istorija nutiko kitam septyniolikmečiui jaunuoliui. Tąkart į AlytusPlius.lt kreipėsi dėl savo vaikų saugumo sunerimusi mama. Naujojoje gatvėje sportine aprangą vilkintis, pliktelėjęs vyras primygtinai reikalavo sėsti į jo automobilį ir padėti Pramonės gatvėje rasti vieną objektą. Toks persekiojamas tęsėsi ne vieną dieną. Išsigandusi mama apie įvykį telefonu pranešė policijai.

Dėl pastarųjų, rudenį nutikusių susidūrimų su paslaptingais viliotojais, kaip informavo Alytaus apskrities policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Kristina Janulevičienė, policija pranešimų nėra gavusi.

K. Janulevičienės teigimu, policija dar akyliau stebės Putinų ir Vidzgirio mikrorajonus.