Pirmadienį popiet Kauno oro uosto atvykimo salėje patruliavę pasieniečiai sulaikė reisu iš Eindhoveno atvykusį vyrą. Į šį keleivį sureagavo tarnybinis VSAT kinologo belgų veislės aviganis – keturkojis savo elgesiu parodė, kad sale einantis vyras gali turėti draudžiamų daiktų.

Keleivį tuoj pat sustabdė pasieniečiai. Paaiškėjo, kad jis yra 25 metų Kauno gyventojas, turėjęs nepriekaištingus kelionės dokumentus, praneša VSAT.

Iš Olandijos atvykusio keleivio rankas ir gabentus asmeninius daiktus VSAT pareigūnai patikrino specialia įranga, skirta identifikuoti narkotines bei kitas neplatinamas medžiagas. Mikrodalelių analizė parodė, kad ant vyro yra kvaišalų pėdsakų.

Asmens bei bagažo kratos metu VSAT pareigūnai kuprinėje sulankstytų džinsinių kelnių kišenėje aptiko du polietileninius paketėlius, kuriuose buvo apie tris gramus tamsai rudos spalvos medžiagos. Pirminiais duomenimis, tai gali būti hašišas. Tikslią radinio kilmę bei sudėtį nustatys jį tirsiantys ekspertai.

Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis VSAT Vilniaus rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Kaunietis po apklausos paleistas.