Latvijos pasieniečiai BNS teigė, jog sraigtasparnį vežęs krovininis automobilis važiavo iš Lietuvos į Sankt Peterburgą. Jie negalėjo pasakyti, kam sraigtasparnis priklauso. Latvijos pasieniečiai taip pat negalėjo atsakyti, ar sraigstaparnis buvo atvežtas iš Lietuvos, ar tranzitu per ją.

Latvijos pasieniečiai tvirtino, jog krovininio automobilio radiacinis fonas buvo 3300 mikrorentgenų per valandą, kai Latvijoje leistina norma yra 32 mikrorentgenai per valandą.

Tuo tarpu Lietuvos pasienio policijos departamente BNS informavo, kad, Lietuvos pasieniečiai pakartojus tyrimą, kurį anksčiau atliko latviai, buvo nustatyta, kad jo radiacinis fonas neviršija leistino.

Tačiau pasieniečiai pastebėjo, jog sienos kirtimui trūksta kai kurių dokumentų, todėl automobilis su kroviniu grįžo į Lietuvą.

Dvi sraigtasparnius remontuojančios Lietuvos bendrovės - "Helisota" ir "Avia Baltica" - BNS teigė, kad šiomis dienomis jokių sraigtasparnių per sieną nemėgino vežti.

Krašto apsaugos ministerija taip pat teigia sraigtasparnio per sieną nevežusi. Todėl manoma, kad sraigtasparnis greičiausiai vežtas tranzitu per Lietuvą.