Rugpjūčio 27 d., penktadienį, sostinės gatvėse vyko eilinis policijos reidas, kurio metu pareigūnai tikrino vairuotojų blaivumą ir reikiamus dokumentus. Šįkart įkliuvo 5 neblaivūs vairuotojai ir 2 be teisės sėsti prie vairo. Eismas Vilniaus gatvėse buvo pakankamai judrus, tad buvo patikrina daugybė automobilių.

Dar prieš prasidedant reidui policija skubėjo į iškvietimą Miškinių kaime, Vilniaus r. Ten avariją sukėlęs vyras įpūtė 1,90 prom.

Panašiu metu Karačiūnų g., Antakalnyje, įkliuvo pirmasis vairuotojas be pažymėjimo.

22.30 val. reidas vyko Dunojaus - Rasų g. Čia baigėsi trijų vyrukų kelionė į žvejybą Elektrėnuose. Taksi įmonės lipdukais pažymėtą automobilį vairavo neblaivus (1,47 prom.) vyras, o kartu su juo važiavo du draugai. Vienam jų ir priklausė taksi automobilis. Automobilio savininkas, kol girtasis vairuotojas teisinosi pareigūnams, pasakojo DELFI, kaip su draugais gėrė ir susiruošė žvejoti į Elektrėnus. Tada pajuto nenumaldomą žmogiškos šilumos troškimą ir bandė apsikabinti, o atstumtas tapo agresyvus: ėmė vaikyti žurnalistus ir pastūmė fotografą, todėl buvo sutramdytas pareigūno ir pasodintas į automobilį.

23.15 val. Rasų g. pareigūnams įtarimų sukėlė „Opel Vectra“ vairuotojas, tačiau jis galėjo keliauti toliau, kadangi alkotesteris parodė tik 0,14 prom., o vyras turėjo dvejų metų stažą.

23.30 val. buvo patikrinta „KIA“ automobilio vairuotoja. Ji buvo paprašyta papūsti į alkotesterį, tačiau jai tai itin sunkiai sekėsi. Moteris pūtė daugybę kartų, kol paaiškėjo, kad ji neblaivi. Moteris per plauką išvengė baudos: alkoholio matuoklyje pasirodė 0,42 promilės, tad, galima sakyti, jaudinosi ne be reikalo, bet jai labai pasisekė.

Panašiu metu įkliuvo jaunas teisės vairuoti neturintis „Mercedes-Benz“ vairuotojas.

Vėliau reidas persikėlė į T. Kosciuškos gatvę. Čia policijos nurodymui sustoti nepakluso „Toyota Avensis“ vairuotoja. Buvo patikrintas blaivumas. Moteris „įpūtė“ tik 0,29 prom., tad galėjo tęsti kelionę.

O dar vėliau policija tikrino vairuotojus Pylimo gatvėje. Čia įkliuvo du girti vairuotojai. Pirmasis buvo jaunas „Audi A6“ vairuotojas. Jis įpūtė net 1,81 prom. ir neneigė, kad yra girtas. Vaikinas pasakojo DELFI, kad gėrė su draugais, o tada jam sugedo nuotaika ir jis išvažiavo, nes vairuodamas atsipalaiduoja: „Taip, esu asilas, bet jaučiausi blogos nuotaikos, norėjau apsukti ratuką, o dabar gailėsiuosi.“ Vaikinas įkliuvo jau antrą kartą. Prieš pusantrų metų jam jau buvo atimtas vairuotojo pažymėjimas.

Truputį vėliau, 02.40 val., įkliuvo ir 24-erių mergina. Ji vairavo automobilį „CityBee“ neblaivi- alkoholio matuoklis parodė 0,52 prom. girtumą. Mergina turėjo ieškoti, kas parvežtų namo ne tik ją, bet ir grąžintų išnuomotą automobilį.