Kauno apskrities pareigūnai praneša, kad trečiadienį sulaikė sukčiavimu įtariamąją I. V. (gimusią 1979 m.), kuri organizuojamoms poilsinėms kelionėms iš žmonių rinkdavo pinigus, tačiau kelionės arba neįvykdavo, arba būdavo užsakytas tik skrydis, be vietos apsistoti ir pan.

Kauno apskr. VPK atliekami du ikiteisminiai tyrimai, kuriuose I. V. pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo:

Laikotarpiu nuo kovo 25 d.iki kovo 27 d. apgaulės būdu, už neva poilsinę kelionę į Lanzerotės salą, iš Ž. P. buvo išvilioti 15 482,25 Lt, tačiau kelionė nebuvo suorganizuota, pinigai - negražinti.

Vasario 4 d. G. D. (gim. 1984 m.) sudarė žodinę sutartį su UAB „Bepi“ (organizuojančios poilsines keliones) atstove I. V. ir pervedė į minėtos įmonės sąskaitą 9 500 Lt., už kuriuos buvo numatyta kelionė į Maldyvus. Į kelionės kainą buvo įskaičiuoti lėktuvo bilietai, apgyvendinimas viešbutyje su maistu ir gėrimais.

Gegužės 14 d. G. D. su draugu nuvyko į Maldyvuose UAB „Bepi“ užsakytą viešbutį, tačiau sužinojo, kad rezervacija panaikinta, nes firma nepervedė pinigų už viešbučio paslaugas.

Moteris su draugu viešbučio sąskaitą apmokėjo pati, dėl to patyrė 13 380 Lt materialinę žalą.

Policijos turimais duomenimis nuo šios moters galėjo nukentėti ir daugiau žmonių.

Asmenis, nukentėjusius nuo UAB „Bepi“ atstovės I. V., prašome kreiptis į Kauno apskr. VPK NTV ENTS pareigūnus telefonais (8 37) 30 35 11, 30 33 01, 30 34 14 arba 112.