Rugpjūčio 10 d. Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai tikslinės policinės priemonės metu Vilniaus Naujininkų mikrorajone sulaikė S. T., gim. 1990 m., kuri policijai yra gerai žinoma dėl vertimosi prostitucija. Pas S. T. buvo rasta narkotinės medžiagos, įtariama, heroino. S. T. pareikštas įtarimas dėl padarytos nusikalstamos veikos, numatytos LR BK 259 str. 1 d. (neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti).

Netrukus buvo atlikta neatidėliotina krata viename iš namų Geologų gatvėje, kur su įkalčiais buvo sulaikytos dvi moterys (motina ir dukra) A. O., gim. 1969 m. (jai jau atliekamas vienas ikiteisminis tyrimas dėl narkotinių medžiagų platinimo); Z. A., gim. 1991 m. (taip pat jau atliekamas vienas ikiteisminis tyrimas dėl narkotinių medžiagų platinimo), ir A. R. gimęs 1965 m.

Kratos metu rasti 81 folijos lankstinukai ("čekiai") jau paruošti pardavimui ir, įtariama, didelis narkotinių medžiagų kiekis (apie 20 gramų heroino) užspaudžiamuose maišeliuose. Aptikta ir grynųjų pinigų bei priemonės, skirtos narkotinių medžiagų fasavimui. Moterims bei vyriškiui pareikšti įtarimai dėl nusikalstamos veikos, numatytos LR BK 260 str. 1 d. (neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti).

Rugpjūčio 11 d. A. O. ir Z. A. Vilniaus miesto apylinkės teismo nutartimi paskirta kardomoji priemonė - suėmimas dviems mėnesiams.