Rugpjūčio 27-osios ryte Raseinių rajono policijos komisariato pareigūnus pasiekė žinia, kad Raseinių rajone, Pagojų kaimo ribose, pamiškėje, netoli Tvarkantės upelio vyrai verda samagoną. Sušokę į automobilį trys Raseinių rajono policijos komisariato tyrėjai netrukus jau buvo nurodytoje vietoje.

Eidami buvusiu melioracijos grioviu, kuris įteka į Tvarkantės upelį, pareigūnai išgirdo veikiančio benzininio vandens siurblio garsą. Ore tvyrojo stiprus brogos ir naminės degtinės kvapas.

Tapo aišku, kad „fabrikas“ veikia. Netrukus pareigūnai pastebėjo ir jo „herojus“, dirbančius prie samagono gaminimo įrangos. Tai du gerai policijai pažįstami vyrai. Vienas metė malkas į pakurą, o kitas, samanę pilstė į plastikines talpas.

Pastebėję pareigūnus, vyrai bandė šalintis, vienas jų išvertė dvi talpas su namine degtine. Pabėgti vyrams nepavyko, jie buvo sulaikyti ir netrukus atsidūrė areštinėje. Abu, 48-ių ir 52-jų metų Raseinių rajono gyventojai, ne kartą teisti dėl to paties „verslo“ ir vagysčių.

Policija praneša, kad degtinės gaminimo įranga ir apie 90 litrų naminukės išgabenti saugoti į Raseinių rajono policijos komisariatą.

Dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų ir aparatų jiems gaminti gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.