Pareigūnai informuoja, kad juos suglumino išsiblaiviusio vairuotojo Gintaro Badausko žodžiai:

- Ne aš pirmas, ne aš paskutinis, - išlemeno jis, paprašytas paaiškinti, kodėl girtas sėdo už vilkiko vairo ir dėl savo neatsakingumo užmušė žmogų.

Kad ši vairuotojų kategorija elgiasi neatsakingai ir leidžia sau už didžiulės transporto priemonės vairo sėsti išgėrus, pareigūnai dar kartą įsitikino pirmadienį. Apie 10.15 val. Šiaulių apskrities policijos Joniškio komisariato pareigūnai Joniškyje, Vilniaus gatvėje, sustabdė krovininį automobilį „Volvo FH12“.

Jį vairavęs 50-metis Joniškio gyventojas į alkoholio matuoklį įpūtė 1,03 prom. alkoholio. Savo paaiškinime jis nurodė, kad ryte išgėrė alaus. Ar čia jau tokia tradicija, kad prieš reisą reikia išlenkti alaus? O gal alumi norima pataisyti sveikatą, šlubuojančią po vakarykščių išgertuvių? Daryti tokią prielaidą leidžia šio vyro biografija.

Nuo 2001 metų būdamas girtas jis padarė net 13 administracinių teisės pažeidimų: girtas ne kartą pasirodė viešojoje vietoje, girtas sugadino žmonių turtą, girtas apsivogė parduotuvėje, girtas smurtavo artimoje aplinkoje, o praėjusių metų gegužę girtas vairavo dviratį. Šįkart girtas jis drįso sėsti ir prie vilkiko vairo. Suvokęs, kad šis jo poelgis baigsis atleidimu iš darbo, nutarė pareigūnus papirkti.

Siekdamas išvengti atsakomybės ir išsaugoti vairuotojo pažymėjimą, jis pradėjo kalbinti pareigūnus susitarti. Nors jam buvo paaiškinta, kad susitarimas neįmanomas, kad už policijos pareigūno papirkimą gresia baudžiamoji atsakomybė, vyras į tai nereagavo ir, iš piniginės ištraukęs 200 eurų, padėjo į tarnybinio automobilio daiktų dėtuvę.

Joniškiečiui už vairavimą išgėrus surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas ir pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pareigūnų papirkimo. Jis uždarytas į areštinę.