Ketvirtadienį miesto antrojo policijos komisariato kriminalistai, stebėdami taboro teritoriją, pamatė, kad moteris kažką užkasa miške. Pareigūnai praneša, kad jiems prisiartinus trisdešimties metų čigonė labai sutriko ir prisipažino, kad slepia narkotines medžiagas.

Pareigūnai atkasė plastikinį maišelį, kuriame buvo 148 folijos lankstinukai su, įtariama, narkotikų dozėmis. Moteris, jau buvusi teista dėl narkotinių medžiagų platinimo, sulaikyta ir uždaryta į areštinę. Jai pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 1 d.). Už šią nusikalstamą veiką gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų.

Trečiadienį pareigūnams įkliuvo trisdešimt šešerių metų vyras, Žemutiniame tabore bandęs realizuoti narkotikus. Pareigūnai pastebėjo, kaip iš vieno namo išėjęs vietos gyventojas padėjo plastikinį maišelį šalia vandens kolonėlės. Netrukus prie jos priėjo kitas vyras, paėmė maišelį ir perdavė trečiajam „transakcijos“ dalyviui. Pareigūnams patikrinus maišelį turinį, jame rasti 4 folijos lankstinukai su, įtariama, narkotine medžiaga. Vyrui pareikši įtarimai ir pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 1 d.). Narkomanams, trisdešimt ketverių ir trisdešimt dviejų metų vyrams pareikšti įtarimai bei pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str. 1 d.). Už šias nusikalstamas veikas taboro gyventojams gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų, narkomanams - areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Sostinės antrojo policijos komisariato ir kitų Vilniaus apskr. policijos įstaigos padalinių pareigūnų, tabore nuolatos vykdančių policines priemones bei stebėjimus, kontrolę sunkina tai, kad teritorija yra apaugusi augmenija - krūmais, žemaūgiais medžiais, stagarais. Dėl teritorijos išvalymo buvo kreiptasi į Vilniaus miesto savivaldybę, kurios atsiųsti darbininkai vakar tvarkė Aukštutinio taboro teritoriją. Aukščiau paminėtas prekiautojas narkotikais pasirodė toks įžūlus, kad savo nelegalią veiklą drįso tęsti net greta esant teritorijos tvarkytojams ir policijos pareigūnams.

Nelegalios narkotinių medžiagų apyvartos kontrolės priemonės tabore bus tęsiamos.