Rugsėjo 16-ąją, nuo 13 val. iki 15.30 val., Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai Šilutės r. vykdė transporto priemonių važiavimo greičio kontrolę.

Pareigūnai informuoja, kad kelio atkarpą Kaunas-Klaipėda-Šilutė-Jurbarkas pasirinko neatsitiktinai. Šiame ruože vairuotojai dažnai mėgsta paspausti greičio pedalą, o ir eismo įvykiai čia ne naujiena. Šiais metais minėtame kelyje eismo įvykio metu žuvo vienas žmogus.

Pareigūnų teigimu, ši atkarpa išties pavojinga, tačiau tikimybė patekti į eismo įvykį vairuotojų neatbaido nuo noro paspausti greičio pedalą. Vos per kelias valandas pareigūnams įkliuvo net 70 greičio mėgėjų, praneša Tauragės apskrities policija.

Du iš jų greitį viršijo daugiau nei 50 km/val., o automobilis „Audi“ važiavo net 175 km/val. greičiu. Šiems vairuotojams gresia bauda nuo 289 iki 434 eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 1 iki 6 mėnesių.

Policijos pareigūnai įspėja vairuotojus, kad transporto priemonių greičio kontrolę vykdys ir toliau bei ragina Kelių eismo dalyvius, siekiant užtikrinti savo ir kitų eismo dalyvių saugumą, gatvėse ir keliuose elgtis atsakingai, nevairuoti transporto priemones išgėrus ar apsvaigus nuo narkotinių bei psichotropinių medžiagų ir nepažeidinėti kitų Kelių eismo taisyklių reikalavimų.