„Patvirtinimą, kad įtariamasis sulaikytas, gavome. Tačiau pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą ir neatskleidžia nei sulaikytojo amžiaus, nei tapatybės, nei juo labiau – tokio elgesio motyvų. Tačiau mums svarbiausia, kad sulaikytas įtariamasis, todėl byla veikiausiai pasieks teismą ir mes galėsime patekti ieškinį dėl patirtų nuostolių“, – teigė Klaipėdos „Akropolio“ valdytojas Ovidijus Zibalis.

Bendrasis pagalbos centras skambučio, kuriuo pranešta, kad Klaipėdos „Akropolyje“ padėta bomba sulaukė ketvirtadienį 22.24 val.

Skambinęs vyras, pasakęs apie esą gresiantį pavojų, greitai išjungė telefoną. Bendrojo pagalbos centro darbuotojai atkreipė dėmesį, kad trumpo pokalbio metu fone girdėjosi panašūs į besilinksminančios kompanijos garsai.

Į įvykio vietą buvo išsiųstos Klaipėdos policijos, medikų ir ugniagesių pajėgos, atvyko ir antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai.

Iš „Akropolio“ buvo evakuoti žmonės, laikinai sustabdyta veikla.

„Nors po 22 val. visos „Akropolio“ parduotuvės jau nebedirbo, tačiau iki vidurnakčio įprastai veikia „Maxima“, jos kulinarijos cechai. Evakuoti žmonės buvo iš boulingo klubo, kino teatro, kazino, kavinių. Visos jos dirba iki vidurnakčio. Dabar visi skaičiuojame nuostolius ir teiksime ieškinį. Manau, kad jo dydis gali siekti keliasdešimt tūkstančių eurų“, – preliminariai skaičiavo O. Zibalis.