Vyriausiojo policijos komisariato areštinės darbuotojas Aurelijus Andriuška bevaikščiodamas prekybos salėje išgėrė dvi puslitrines alaus "Fax" skardines ir sušveitė traškučių pakelį. Dar į burną įsibėrė ir spėjo sužiaumoti saują riešutų.

Abejotina, ar iki darbo areštinėje operatyvinėje tarnyboje plušėjęs pareigūnas nežinojo, kad centre "Maxima" klientai stebimi vaizdo kameromis, o apsaugos darbuotojai beveik tiksliai įtaria, kuris iš pirkėjų ryšis neprognozuojamiems veiksmams.

A.Andriuška prekybos salėje pasirodė apie 8 val. ryto. Jį kameros akys sekė apie pusantros valandos. Tiek laiko nepabodo pirkėjui klaidžioti tarp stendų. Jį stebėdami apsaugos darbuotojai taip pat nenuobodžiavo.

Įtartinas vyrukas, nelabai domėdamasis prekių kainomis, krovėsi maisto produktus į savo vežimėlį. Šiek tiek pavaikščiojęs atsikimšo alaus skardinę, o ją ištuštinęs padėjo atgal ant lentynos. Netrukus stebimas objektas, matyt, praalko, užkando traškučių, o užkandęs vėl ištroško, tad išgėrė dar vieną skardinę alaus.

A.Andriuška rengėsi įsigyti produktų už 203 Lt. Dar 21 Lt ir 61 ct parduotuvės darbuotojai įvertino išgertą alų ir traškučius. Tik riešutų vertės nepavyko nustatyti, todėl į nuostolius jie nebuvo įtraukti.

Vakar apsaugos darbuotojai visiškai nesistebėjo, kad teko sulaikyti policijos pareigūną. Parduotuvių "juodąsias knygas" puošia ne viena žymaus žmogaus pavardė. Tarp jų aukštas pareigas einantis policijos komisaras, Šiaulių dramos teatro režisierius ir net Kunigų seminarijos klierikas. Visi jie buvo nutarę ką nors įsigyti ir kartu užkąsti.