Įtariamasis Marius J. buvo sulaikytas ketvirtadienį, 17.20, pietinėje uostamiesčio dalyje, kai išėjo iš kavinės, kur veikiausiai buvo užsukęs pavalgyti.

Sulaikymo operacijoje dalyvavo Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai, gausios pareigūnų pajėgos.

„Sulaikymui ruošėmės labai atsakingai, nes turėjome žinių, kad jis ginkluotas. Todėl stengėmės, kad nenukentėtų nei pareigūnai, nei aplinkiniai žmonės. Kai jis išėjo iš kavinės ir „Aro“ pareigūnai jam liepė sustoti, įtariamojo ranka nuslydo tos kūno dalies lik, kur jis laikė ginklą. Šis buvo užtaisytas. Tačiau pareigūnai reagavo greičiau ir įtariamasis ginklo nespėjo išsitraukti“, – apie sulaikymą pasakojo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos viršininkas Valdas Narutavičius.

Jis pabrėžė, jog įtariamajam sulaikymas buvo netikėtas. Jo ieškodami pareigūnai dvi paras dirbo beveik be miego.

„Gal ir gali pasirodyti, kad viskas buvo labai paprasta. Tačiau įtariamasis tas dvi paras elgėsi protingai, atsargiai, jis slapstėsi. Tačiau jis padarė tam tikrų klaidų, todėl buvo identifikuotas ir sulaikytas“, - aiškino V. Narutavičius.

Pareigūnai pabrėžė jog įtariamojo sulaikymas veikiausiai užkirto kelią kitiems galimiems žiauriems nusikaltimams.

„Jo elgesys tiek sulaikant, tiek per apklausas rodo, kad jis yra neprognozuojamas, Be to, turime duomenų, kad ginklą iš V. Dundulio jis pagrobė būtent todėl, kad galimai planavo kitus sunkius nusikaltimus“, – teigė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas.

Įtariamas V. Dundulio nužudymu buvo identifikuotas, kai pareigūnai išanalizavo įvairius duomenis, tikrino žuvusiojo ryšius. Tačiau iki susitikimo bute V. Dundulis su Mariumi J. nebuvo pažįstamas.

53 metų V. Dundulis buvo nušautas antradienio popietę Klaipėdos centre, Danės g. 33 esančiame daugiabučiame name. Jo kūnas rastas bute, kuriame V. Dundulis gyveno su savo motina.

Apie įvykį specialiosioms tarnyboms pranešė nužudytojo mama.

Bute buvo paleisti du šūviai – vienas į sieną, o kitą į V. Dundulio smilkinį.

Manoma, kad Marius J. pas V. Dundulį atėjo neva pirkti kovinio pistoleto, nes verslininkas jį pardavinėjo, buvo įdėjęs skelbimą į internetą.

Kovinis pistoletas, kuris buvo pagrobtas po V. Dundulio nužudymo, rastas pas sulaikytąjį. Beveik neabejojama, kad juo V. Dundulis ir buvo nušautas.

Tiek duomenų pakako, jog Mariui J. būtų pateikti įtarimai dėl tyčinio nužudymo, vėliau įtarimai bus papildyti ir dėl šaunamojo ginklo pagrobimo.

„Kalbėti apie versijas, kodėl V. Dundulis buvo nušautas – dar anksti. Įtariamasis pateikė kelias versijas, bet jos kelia abejonių. Kol aks negalima pasakyti ir tai, ar įtariamasis prisipažįsta nušovęs V. Dundulį“, - teigė pareigūnai.

Jie dar kartą pabrėžė, jog įtariamojo sulaikymą galima vadinti sėkmė ne tik todėl, jog gana greitai išaiškintas sunkus nusikaltimas, bet ir dėl to, jog galbūt pavyko išvengti daugiau aukų.

„Šitas žmogus yra labai pavojingas. Viskas, ką surinkome, rodo, kad jis yra neprognozuojamo, sunkiai nuspėjamo elgesio, galėjo būti pasirengęs daryti kitus nusikaltimus. Manau, kad tiesiog užbėgome už akių tolimesniems įvykiams. Norėjome jį kuo greičiau izoliuoti nuo visuomenės“, - teigė A. Motuzas.

Marius J. vieną kartą jau teistas už pasikėsinimą įvykdyti ginkluotą apiplėšimą. Jis 2009 metų rudenį įsiveržė į Klaipėdos centre, Tiltų gatvėje, buvusią juvelyrinių dirbinių parduotuvę. Pardavėjai prie galvos jis pridėjo dujinį pistoletą ir pareikalavo atiduoti papuošalus. Pardavėja su užpuoliku susigrūmė, ginklas buvo nukreiptas į lubas ir Marius J. paleido du šūvius.

Už tai jis buvo nuteistas kalėti ketverius metus. 2013 metais jis paleistas iš pataisos namų.

Pareigūnų teigimu, per laisvėje praleistą laiką jis galimai jau įvykdė kelis nusikaltimus.

Klaipėdos apylinkės teisme penktadienį po pietų bus sprendžiama, kokią kardomąją priemonę įtariamajam skirti.