Sekmadienio popietę į Klaipėdos gatvėje esančius svečių namus „Kaziuko kamara“ skubėjo ir policijos, ir ugniagesių gelbėtojų pajėgos. Tik ne gesinti gaisro, o konflikto, kilusio tarp svečių namų personalo ir čia užsukusios įsimylėjėlių porelės.

Nugvelbė raktus

Pirminiais duomenimis, į policijos pareigūnus kreipėsi „Kaziuko kamaros“ savininkas Kazys Grabys ir pranešė, kad negali įeiti į svečių namus, nes viešbučio kambaryje, savavališkai paėmę raktus, užsidarė du asmenys.

K. Grabio teigimu, maždaug keturiasdešimt penkerių vyriškis ir panašaus amžiaus moteris į kavinę atėjo nuo ankstaus ryto, kaip galima buvo suprasti, tiesiai iš naktinio klubo. Porelė vaišinosi alkoholiniais gėrimais ir neslėpė vienas kitam karštų jausmų, net pamiršdami, kad kavinėje – ne vieni.
Netrukus aistros apimti įsimylėjėliai iš kavinės dingo. Virėja dar spėjo pamatyti juos nueinančius į svečių namus ir puolė vytis, tačiau sustabdyti nebespėjo – vyras su moterimi užsirakino viename iš kambarių.

„Kaip jų rankose atsidūrė kambario raktai, vis dar mįslė. Labiausiai tikėtina, kad nutaikę momentą, kai niekas nematė, raktus pasiėmė iš virtuvės. Su nuolatiniais klientais esame sutarę: jeigu jie išvyksta anksti rytą, kai mūsų dar nėra, raktus tegu palieka virtuvėje ant palangės. Būtent to kambario, kur užsidarė porelė, raktus sekmadienio rytą paliko čia apsistoję žmonės“, – „Sekundei“ pasakojo K. Grabys.

Anot verslininko, jeigu įsimylėjėliai būtų užsidarę tik viename kambaryje, problemos nebūtų, tačiau jie užrakino pagrindines duris, pro kurias galima patekti į svečių namus. Tad į juos įeiti ar iš jų išeiti niekas negalėjo.

„Kaziuko kamaros“ personalas, matydamas, kad gali kilti rimtų problemų, apie susiklosčiusią situaciją pranešė savininkui.

„Su žmona grybavome Šimonių girioje, bet kai išgirdau, kas atsitiko, teko viską mesti ir vykti į Panevėžį. Laimė, tuo metu nebuvo kitų svečių, nors, kita vertus, gal jie būtų atrakinę pagrindines duris“, – svarstė K. Grabys.

Grasino teismais ir Mokesčių inspekcija

Į įvykio vietą atskubėjo ir svečių namus saugančios tarnybos ekipažas. Tačiau į beviltišką situaciją patekusiems savininkams apsaugos darbuotojai negalėjo padėti. Buvo nuspręsta kviesti policijos pareigūnus.

„Deja, ir jie negalėjo pagelbėti: aiškino, kad į patalpą laužtis negali. Kambaryje užsirakinusieji ignoravo beldimus, šaukimus, policijos sirenas ir prašymus gražiuoju atidaryti duris. Todėl išsikviečiau ugniagesius gelbėtojus, kad išlaužtų duris“, – pasakojo verslininkas.

Laimė, durų laužti neprireikė – kambaryje, kuriame užsibarikadavo nekviesti svečiai, buvo paliktas praviras balkono langas. Tad ugniagesiai gelbėtojai ištraukiamomis kopėčiomis pateko į vidų, atrakino duris ir įleido savininką bei policijos pareigūnus. Tuo metu porelė nuoga vartėsi minkštoje lovoje. Pasirodo į svečių namus įsiveržė 45-erių moteris – pradinių klasių mokytoja.

„Buvo akivaizdu, kad abu neblaivūs. Mums jie puolė grasinti, esą barmenė davusi raktus, o braudamiesi pažeidžiame jų teises. Vis šaukė, kad dirba teisme, todėl turėsime rimtų problemų.
Vėliau grasino ir Mokesčių inspekcija bei visais kitais dalykais ir niekaip nesutiko susimokėti už kambarį. Galiausiai moteris nusileido ir sumokėjo“, – tragikomiškai pasibaigusią istoriją prisiminė K. Grabys.

Kaip teigė savininkas, per visą jo darbo praktiką pasitaikė įvairiausių klientų, tačiau toks atvejis, kai ne tik nenorima susimokėti, bet ir ignoruojama specialiąsias tarnybas – vienintelis. Tai ir savotiška pamoka, kad reikia sustiprinti savo turto apsaugą.

„Dar neteko atsidurti tokioje situacijoje, kad klientai pavogtų raktus ir užsibarikaduotų viduje. Viskas gerai baigėsi, bet niekada negali žinoti, kokios psichikos žmogus pasislėpė ir ką jis gali iškrėsti“, – sakė K. Grabys.