Panevėžio miesto policijos komisariate (PK) kovo pabaigoje buvo atliekami 9 ikiteisminiai tyrimai dėl vagysčių iš prekybos, spaudos kioskų. Keturi nepilnamečiai iš kioskų naktimis vogė saldumynus, nealkoholinius gėrimus, kramtomųjų gumų pakuotes, smulkius žaislus. Tąkart tik vienam 14-mečiui skirta kardomoji priemonė – suėmimas 2 savaitėm.

Kovo 20 d. skelbta, kad paaugliai, susipažinę naktinėdami po miestą, ėmėsi vagysčių iš kioskų. Panevėžio m. PK kriminalistai, kruopščiai ir nuosekliai dirbę, rinkę įkalčius 4 įtariamuosius sulaikė, teismas 14–15 metų įtariamiesiems skyrė lengvesnes kardomąsias priemones, praneša Panevėžio apskrities policija.

Balandžio 5 d., 5 val., Panevėžyje, Aukštaičių g., apvogtas UAB „Reitan Convenience Lithuania“ priklausantis spaudos kioskas – pavogta kramtomosios gumos, ledinukų. Tąnakt vaikinukai dar bandė apvogti ir kioską Panevėžyje, Ramygalos gatvėje.

Balandžio 8 d. 14-metis ir 15-metis panevėžiečiai sulaikyti. Balandžio 9 d. Panevėžio miesto apylinkės teismas 14-mečiui, įtariamam vagystėmis iš 14 kioskų, skyrė kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėn., 15-mečiui, įtariamam vagystėmis iš 8 kioskų, – 2 mėn.