Netrukus po įvykio įtariamuosius sulaikė Panevėžio rajono policijos pareigūnai. Per akistatą sklandytojai atpažino užpuolikus.

Per varžybas sklandytuvai tūpė į iš oro pasirinktas aikšteles. Vėliau sklandytojai automobiliais su priekabomis važiavo jų pasiimti, kad galėtų nutempti į Pociūnų aerodromą netoli Prienų.

Apie 1 val. nakties du grįžtantys sklandytojai pasiklydo ir sustojo pasiklausti pro šalį automobiliu važiavusių asmenų kelio.

Automobiliu "Audi 100" su Panevėžio registracijos numeriais važiavę vaikinai sklandytojams parodė kelią, neva kuriuo jiems reikia važiuoti. Sklandytojams įvažiavus į aklavietę, vaikinai juos atsekė ir liepė atiduoti pinigus.

Lietuvos sklandymo federacijos trenerių tarybos narys Vladas Motuza BNS sakė, kad atidavę 33 litus, sklandytojai sėdo į savo automobilį. Jiems važiuojant, užpuolikai savo automobiliu ėmė stumti juos nuo kelio.

Per incidentą maždaug 14 metrų ilgio priekabą su sklandytuvu tempęs automobilis įvažiavo į griovį ir apsivertė.

Per autoįvykį pilotai Saulius Kavaliauskas ir Vytautas Šveikauskas nenukentėjo.

Išlipę iš automobilio, sklandytojai pabėgo nuo nusikaltėlių.

Pastarieji iš į griovį nuvirtusio sklandytojų automobilio dar išplėšė magnetolą.

Pakeleivingo automobilio vairuotojas padėjo sklandytojams iškviesti policiją. Atvykę Panevėžio rajono policijos komisariato pareigūnai sulaikė 4 įtariamuosius.

Pasak V. Motuzo, per įvykį buvo apgadintas sklandytuvas. Pirminiais duomenimis, jį bus galima suremontuoti.

Lietuvoje pagamintas "Lak 12 Lietuva" sklandytuvas, kurio vertė yra maždaug 50-70 tūkst. litų, išsamiai bus apžiūrėtas gamykloje.

Pasak V. Motuzo, iki šiol sklandytojai nebuvo nukentėję nuo nusikaltėlių - sklandytojus užpuldavo tik dėl nutūpimo ant jų pievų nepatenkinti kaimiečiai arba sklandytuvus apgadindavo smalsūs vaikai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją