Panevėžio policija primena, kad 2013 m. gruodžio 3 d. Panevėžio pareigūnai sulaikė 6 asmenis, įtariamus organizuotoje grupėje neteisėtu disponavimu labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų turint tikslą jas platinti, tokių medžiagų platinimu, neteisėtu jų disponavimu Panevėžio mieste.

Sulaikyti panevėžiečiai T. K., gimęs 1980 m. (anksčiau teistas, buvęs sulaikytas Vokietijoje), G. Z., gimęs 1981 m. (anksčiau teistas už viešosios tvarkos trikdymą, taikytas Lietuvos Respublikos organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymas), A. U., gimęs 1976 m. (anksčiau teistas už nesunkų sveikatos sutrikdymą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti), G. K., gimęs 1968 m. (anksčiau teistas už vagystę), T. I., gimęs 1989 m. (anksčiau teistas už vagystes, buvęs sulaikytas Švedijoje, taikytas Lietuvos Respublikos organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymas), ir anksčiau neteista J. V., gimusi 1973 m., siejami su viena Panevėžio mieste veikiančia organizuota nusikalstama grupuote.

Manyta, kad Panevėžyje buvo organizuotas platus narkotinių medžiagų, t. y., kanapių, platinimo tinklas. Įtariama, kad šių medžiagų platinimą organizavę asmenys veikė labai atsargiai - narkotinės medžiagos buvo perduodamos tik patikimiems asmenims iš rankų į rankas, kvaišalai platinami gatvėse, butuose, baruose, automobiliuose.

Sulaikius įtariamuosius skirtingose Panevėžio miesto ir rajono vietose atlikta 13 kratų. Kratų metu rasta apie 22 kg narkotinių medžiagų - kanapių ir jų dalių.

Įtariamieji, realizavę gatvėje kvaišalus, tikėjosi uždirbti apie 800 000 Lt, ir būtų išplatinta 22 000 dozių žolės. 2013 m. gruodžio mėn. 5 d. Panevėžio m. apylinkės teismas leido suimti įtariamuosius. Keturiems skirtas suėmimas 3 mėnesiams, dviems - 1 mėnesiui.

Panevėžio aps. VPK ONTB pareigūnai neabejojo, kad įtariamųjų ratas plėsis.