Panevėžio policijos pareigūnai išplatino pranešimą, kad gruodžio 11 d. 9.09 val. Panevėžyje, Rėklių g., automobilių stovėjimo aikštelėje, užsidegė automobilis „Fiat Bravo“, kuris po to sprogo. Automobilyje rasti apdegę moters ir vyro kūnai. 9.28 val. Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai gavo pranešimą apie nelaimę ir į įvykio vietą nedelsiant išsiuntė gausias pareigūnų pajėgas. Įvykio vietoje dirbo ir Lietuvos policijos kriminalistinių tyrimų centro bei Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 str. („Nužudymas“), paaiškėjo, kad žuvusi moteris turėjo netiesioginių įtarimų, jog jos buvęs draugas gali kelti grėsmę jos saugumui.

Gruodžio 8 d. popietę moteris atvyko į Panevėžio apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą ir pranešė, kad buvęs draugas jai netiesiogiai grasina, planuoja su ja susidoroti, tačiau nedetalizavo, kaip.

Moteris buvo išsamiai apklausta. Apklausoje prašė, nustačius realią grėsmę, imtis priemonių ir užkirsti kelią nusikalstamiems buvusio draugo veiksmams. Nenustačius realaus pavojaus, prašė profilaktiškai pabendrauti su minėtu vyru.

Tą pačią dieną, pareigūnams pabendravus su nurodytu vyru, nuspręsta, kad nėra pakankamo pagrindo manyti, jog buvo grasinimų ir grėsmė yra reali. Pokalbio metu vyras nesukėlė įtarimų, nebuvo nusiteikęs priešiškai, kalbėjo ramiai, nerodė agresijos ar keršto troškimo požymių. Kalbėjo realistiškai, pasakojo planus apie išvyką į užsienį. Teigė neketinantis vykdyti nusikalstamų veiksmų prieš buvusią draugę. Pareigūnai medžiagą užregistravo ir perdavė tolimesniam informacijos tikslinimui.

Kaip buvo skelbta, dėl šio įvykio tarnybinį patikrinimą pavesta atlikti Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Imuniteto valdybai. Jai pavesta perimti visą iki šiol Panevėžio policijos surinktą medžiagą ir išsiaiškinti, ar pareigūnai tinkamai sureagavo į gautą informaciją ir ėmėsi tinkamų priemonių.

Atsižvelgiant į bylos sudėtingumą ir rezonansą, tyrimui metamos didesnės pajėgos. Policijos generalinio komisaro sprendimu, ikiteisminį tyrimą dėl Panevėžyje įvykusio sprogimo perima Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai, kurie turi daugiau galimybių ir pajėgų. Jiems talkins Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.