33 metų T. A. pripažintas kaltu dėl sukčiavimo, neteisėto disponavimo elektroninėmis mokėjimo priemonėmis, neteisėto disponavimo psichotropinėmis medžiagomis ir plėšimo.

Teismas nustatė, kad kaltinamasis T. A., internetiniame skelbimų tinklalapyje paskelbęs, jog perka mokėjimo korteles, 2009-2010 metų laikotarpiu neteisėtai įgijo svetimų elektroninių mokėjimo priemonių – kortelių su PIN kodais.

Panaudodamas šias korteles, T. A. veikė pagal vienodą sukčiavimo schemą: internetiniuose puslapiuose skelbdavo parduodąs automobilį, kurio iš tikrųjų jis neturėjo, o pirkėjui nurodydavo svetimus banko duomenis. Automobilio pirkėjui pervedus avansą, kaltinamasis žadamos prekės nepristatydavo ir pinigų negrąžindavo, praneša Panevėžio miesto apylinkės teismas.

T. A. iš viso įsigijo 12 svetimų elektroninių mokėjimo kortelių, panaudodamas jas apgavo 80 automobilių pirkėjų. Visa nukentėjusiesiems padaryta žala – beveik 50 tūkst. litų.

Taip pat teismas nustatė, kad T. A. 2008 metų liepos mėnesį Vokietijoje, veikdamas bendrininkų grupėje kartu su G. A. ir D. A., įsibrovė į J. N. kambarį motelyje ir panaudodamas fizinį smurtą pagrobė automobilį „Daimler Chrysler“ (29 325 litų vertės), 1700 eurų (5865 lt), fotoaparatą, mobiliojo ryšio telefoną, drabužius. Nukentėjusiajam buvo padaryta 35 190 litų žala.

2010 metų vasarą Panevėžyje T. A., neturėdamas tikslo parduoti ar kitaip platinti, įgijo ne mažiau kaip 0,329 gramo psichotropinės medžiagos – metamfetamino ir neteisėtai laikė savo bute Panevėžyje.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad T. A. įvykdė 104 nusikalstamas veikas, 33 iš jų – apysunkės. Viena sunki nusikalstama veika įvykdyta bendrininkų grupėje ir tai yra sunkinanti aplinkybė. Kaltinamasis teistas, teistumas išnykęs.

Atsižvelgęs į visas aplinkybes, teismas nusprendė skirti T. A. galutinę subendrintą bausmę – devynerius metus nelaisvės, bausmę atliekant pataisos namuose. Kadangi T. A. buvo suimtas dvejus metus ir keturis mėnesius, bausmės laikas sutrumpėja.

Taip pat kaltinamasis turės atlyginti žalą nukentėjusiesiems.

Nuosprendis dar neįsiteisėjęs ir gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.