Praėjusių metų spalį Panevėžyje, privataus namo kieme buvo rastas negyvas vyriškis su žaizdomis galvoje ir kitose kūno vietose. Buvo nustatyta, kad tai gretimoje gatvėje gyvenęs 38 metų D. V.

Ikiteisminį tyrimą pradėję Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai sulaikė namo, prie kurio buvo rastas negyvas žmogus, šeimininką E. M. Jis prisipažino bičiulį išvakarėse mušęs žarstekliu, praneša Generalinė prokuratūra.

Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad nukentėjusysis mirė nuo galvos sužalojimų, o iš viso jam į įvairias kūno vietas buvo suduoti 32 smūgiai. Ant aukos rankų rasti sužalojimai leidžia įtarti, kad vyriškis jomis bandė dengtis nuo smūgių.

E. M. teigimu, kartu su užsukusiu bičiuliu jie abu girtavo. Galiausiai E. M. pasiūlė svečiui eiti namo, bet šis dėl girtumo nebepaėjo, kelis kartus kambaryje krito. Tuomet supykęs namo šeimininkas svečią primušė žarstekliu, o vėliau ištempė į kiemą ir paliko.

Kitą rytą atsikėlęs E. M. pamatė kieme gulintį nebegyvą sugėrovą. Vyriškis į šulinį išmetė žarsteklį, kuriuo auką mušė, ir paskambino tėvams. Šie atvažiavę iškvietė policiją ir medikus.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavusio ir valstybinį kaltinimą teisme palaikiusio Panevėžio apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroro Ričardo Juozainio teigimu, šios tragedijos priežastis tradicinė – nesaikingas alkoholio vartojimas. „Be saiko girtaudami vyrai vieną akimirką gali būti neišskiriamais draugais, o netrukus tapti didžiausiais priešais“, – sakė prokuroras.

Panevėžio apygardos teismas gegužės 10 dieną E. M. pripažino kaltu dėl tyčinio, itin žiauraus nužudymo. Subendrinus su teisiamajam anksčiau skirta ir neatlikta bausme, teismas skyrė jam 13,5 metų nelaisvės.