Domas A. pasakojo, kad nelaimė įvyko penktadienį, baigiantis darbo dienai.

„Įvykus nelaimei tuoj pat iškvietėme policiją, medikus, merginą nuvežė į ligoninę. Domėjomės, kaip jos sveikata. Nemaloni situacija. Suprantu, kad tai gali nutikti bet kurioje mokykloje. Kalbėjomės su instruktoriumi, jis sakė, kad mergina visai neblogai vairavo, tad kol kas neaišku, kas tiksliai nutiko, kodėl ji pasuko rankeną. Po įvykio atvažiavo iš policijos, fotografavo, tikrino motociklą, su technika viskas gerai“, – pasakojo Domas A.

Policijos pareigūnai po nelaimės gavo pranešimą, kad apie 16.30 val. mokymo aikštelėje, esančioje Kalvarijų gatvėje, nukentėjo 1988 m. gimusi mergina. Ji vairavo motociklą „Honda CB5000FA“, kurio nesuvaldė, trenkėsi į tinklo tvorą, nukrito nuo motociklo ir susižalojo.

Medikai informavo, kad dėl juosmens sumušimo ir dešinės rankos stipinkaulio lūžio pristatyta mergina paguldyta gydymui ir stebėjimui.

„A kategorijos“ transporto priemonės vairavimo pamokos metu su mergina dirbo 1981 m. gimęs instruktorius. Anot Domo A., tiek transporto priemonė, tiek ją vairuoti besimokantys žmonės yra apdrausti.

Vairavimo instruktorius neslėpė susirūpinimo dėl įvykio. Anot Domo A., mokykloje su kolegomis sprendė, kaip be mokiniams duodamų visų įmanomų apsaugų dar padidinti motociklo vairavimo įgūdžių besimokančių mokinių saugumą, tačiau tai nėra paprasta. Pavyzdžiui, sumažinus motociklo apsukas, galima mokiniui padaryti „meškos paslaugą“, mat tada bus sunkiau valdyti motociklą, kuris egzaminui pateikiamas „Regitroje“.

Į šiuos teiginius „Regitra“ atsakė taip: „Apsukas sureguliuoja motociklų gamintojas ir tie skirtumai, kurie egzistuoja skirtingoms transporto priemonėms veikiant pagal gamyklinius parametrus, negali lemti vairavimo egzamino rezultato, jei asmens vairavimo įgūdžiai ir elgsena tinkami realiam eismui. „Regitros“ motociklo egzaminą priimančių egzaminuotojų patirtis rodo, kad pretendentai, kurie įsitikinę, kad transporto priemonė lemia egzamino rezultatą, patiria daugiau streso. Patiriant stresą, kūnas įsitempia ir tai kliudo gerai valdyti motociklą. Atsakingi ir būsimų vairuotojų saugumu susirūpinę vairavimo mokyklų instruktoriai turėtų skatinti požiūrį, jog transporto priemonę valdo vairuotojas, o ne atvirkščiai. Be to, primintina, kad A (be apribojimų) kategorijos egzaminą „Regitroje“ galima laikyti savo transporto priemone. Susisiekimo ministerijai yra pateiktas teisės akto projektas, kurį priėmus savo motociklu bus galima laikyti ir A1, ir A2 kategorijos egzaminus“.