Liepos 5 d., antradienį, apie 5.20 val. Šalčininkų rajone, Eišiškėse, nuosavo namo kieme, Vilniaus policijai įkliuvo 5 asmenys, kurie iš automobilio „Crysler Voyager“ krovė į garažą akcizais apmokestinamas prekes (cigaretes) su Baltarusijos Respublikos banderolėmis.

Kaip pranešė policija, sulaikytieji, gerai žinodami pasienio kontrolės ypatumus ir naudodami techninius įrenginius, Šalčininkų rajone, upe, iš Baltarusijos į Lietuvą nelegaliai plukdė akcizais apmokestinamas prekes (cigaretes), kurias vėliau „Crysler Voyager“ automobiliu suveždavo į sandėliavimo vietą, vieno iš sulaikytųjų garažą.

Viso rasta ir paimta daugiau nei 69 000 pakelių cigarečių su Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Jų vertė siekia apie 200 000 eurų.

Ikiteisminio tyrimo metu 5 asmenims pateikti pranešimai apie įtarimus dėl nusikalstamų veikų, paskirtos kardomosios priemonės.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.