Reidas prasidėjo 7 val. Per gan trumpą laiką įkliuvo 4 neblaivūs vairuotojai (visiems nustatytas lengvas girtumas), dar du neviršijo leistinos normos (0,39 ir 0,36 prom.).

Iš viso iki 10 val. nustatyti 34 pažeidimai: minėtieji keturi neblaivūs vairuotojai, keturi vairavo neturėdami tam teisės (iš vieno vairuotojo pažymėjimas jau atimtas už vairavimą neblaiviam, kiti išvis nelaikė vairavimo egzaminų), vienuolikos automobilių techninės apžiūros galiojimas panaikintas dėl techninių reikalavimų neatitinkančių kiniškų ksenoninių lempų, dar penkių - dėl tamsintų langų, du automobiliai buvo neregistruoti, keturi neapdrausti, trys be techninės apžiūros, vieno sunkvežimio vairuotojui nustatytas darbo ir poilsio režimo pažeidimas.

Tarp nubaustų vairuotojų pasitaikė ir estetų. „Audi“ vairuotoja nenorėjo būti fotografuojama ir paaiškino: „Man nepatinka, aš nepasidažiusi!". O protokole dėl standartų neatitinkančių ksenoninių lempų moteris paaiškino: „Man patinka žydra spalva“.

Keletas vairuotojų, priekyje pamatę daugybę policijos mašinų ir pareigūnų, bandė sprukti.

Neprivažiavęs kordono „Nissan Almera“ vairuotojas staiga apsisuko ir nuvažiavo atgal, Naujosios Vilnios link. Bet tai pamatę pareigūnai jį pasivijo. Paaiškėjo, kad vaikinas neturi vairuotojo pažymėjimo - jis jau anksčiau atimtas.

Net trys vairuotojai metė savo mašinas, neprivažiavę kontrolės vietos.

Autokrano vairuotojas, palikęs sunkiasvorę mašiną šalikelėje, vėliau atsirado ir tęsė kelionę. Sustabdytas paaiškino, jog buvo pasibaigęs kuras, todėl nuėjęs degalų.

Krovininio mikroautobuso savininkas, savaitgalį dalyvavęs puotoje, pirmadienio rytą nepasitikėjo savo blaivumu, todėl paprašė kito žmogaus pavairuoti jo mašiną. Tačiau, įtariama, šis vairuotojas irgi buvo ne iš blaiviausiųjų - priekyje pamatęs policiją, jis staiga sustabdė mikroautobusą, iššoko iš jo ir pabėgo į mišką, automobilyje palikęs nustebusį savininką. Pastarojo laimei, iš tolumos policininkai matė, jog vairuotojas pabėgo, todėl nekilo įtarimų, kad automobilio savininkas tik apsimeta keleiviu.

Spruko ir „Opel Astra“ vairuotojas. Jis savo automobilį metė, palyginus, netoli kordono. Maždaug 35-40 metų vyriškis, apsirengęs darbiniu kombinezonu, iškart puolė į mišką. Jį nusivijo pareigūnas.

Policininkas vairuotoją pamatė pribėgusį prie čia tekančios Vilnelės. Tačiau, kol pareigūnas apibėgo jam kelią pastojusį griovį, bėglys bandė įveikti upę - ėjo akmenimis, seklumoje kyšančiais iš vandens. Bet netrukus sekluma baigėsi, vairuotojas įkrito į vandenį ir ėmė plaukti.

Pareigūnas dar spėjo nufilmuoti, kaip peršlapęs bėglys dingsta kitame krante. Tame rajone dirbantiems patruliams buvo nurodyta žvalgytis vyriškio šlapiais drabužiais, tačiau jis neįkliuvo.

Po pietų reide dalyvaujantys ekipažai pervažiavo į priešingos miesto pusės pakraštį: vairuotojai buvo tikrinami Eišiškių plente ir Liepkalnio gatvės gale.

Eišiškių plente patikrinimui buvo sustabdytas ir Vilniaus kriminalinio pasaulio garsenybė Jurijus Kriukovas, pravarde Kriuk, važiavęs visureigiu „Mercedes“. Šiuo metu dėl reketo teisiamas J. Kriukovas teigė šį automobilį nusipirkęs prieš tris dienas, mašinos dokumentai buvo tvarkingi.

Pareigūnų susidomėjimą sukėlė ir „BMW 730“, paženklintas striptizo klubo „Paradise club“ logotipu. Automobilio salone, prie priekinio stiklo, kabojo Rusijos vėliava, vadinamoji „Georgijaus juostelė“ ir stačiatikių kryžius. Šio vairuotojo dokumentai irgi buvo tvarkingi.

Popietinio tikrinimo metu rimtesnių pažeidimų neužfiksuota - nubausta tik keletas vairuotojų, kurių automobiliai buvo neapdrausti arba be techninės apžiūros.

Iš viso per rytinį ir popietinį reidus užfiksuotas 41 pažeidimas.