Manoma, kad naktį iš šeštadienio į sekmadienį iš įvykio vietos pabėgo girtas vairuotojas. Dar prieš prasidedant reidui, policininkams teko važiuoti į sostinės pakraštį - Plytinės g. Apie 7 val. pravažiuojantys žmonės pranešė, kad prie posūkio į Dvarčionis guli apvirtęs automobilis. Tikėtina, kad avarija įvyko naktį. Vairuotojas, pasiėmęs akumuliatorių ir valstybinius numerius, pabėgo.

Sprendžiant pagal padangų pėdsakus, nuo Saulėtekio pusės važiavusio „Nissan Primera“ greitis buvo didelis. Užvažiavęs ant šaligatvio automobilis išlaužė kelio ženklus, trenkėsi į apšvietimo stulpą ir po to nusivartė į pamiškę.

Automobilio salone pareigūnai nerado kraujo - matyt, didesnių sužalojimų išvengta. Tikėtina, kad vairuotoją išgelbėjo išsiskleidusios saugos pagalvės.

Mašina sudaužyta visiškai, ji tinkama tik metalo laužui.

Sekmadieninis reidas prasidėjo 9 val. Šeši Kelių policijos ekipažai užėmė pozicija Pilaitės prospekte. Ir jau po keleto minučių įkliuvo „Ford Focus“ vairuotojas (gim. 1969 m.). Jis buvo akivaizdžiai girtas, alkoholio matuoklis parodė 2,26 prom.

Vyriškis teisinosi, jog ryte atsiradę svarbių reikalų - reikėjo važiuoti „tvarkyti mašinos“.

Savo girtumo jis neneigė, elgėsi ramiai, tačiau baigiant rašyti protokolą, nesusilaikė neišreiškęs nepasitenkinimo: „Alaus butelį išgėrei ir iškart 2,26!“.

Paskui buvo sustabdytas senas „Audi“ be privalomojo civilinės atsakomybės draudimo. Surašius protokolą, automobilis nebeužsivedė - juo važiavusiems vaikinams teko mašiną pastumti.

Didesni nemalonumai ištiko kito „Audi“ vairuotoją - jam nustatytas 0,57 prom. girtumas. Vyriškis važiavo su visiškai blaivia moterimi, ji paskui ir sėdo prie vairo.

Pareigūnus nustebino „Mazda“ vairavusio pagyvenusio vairuotojo atvirumas - paklaustas, ar vakar vartojo alkoholio, vyras žvitriai atsakė: „Vartojau šįryt!“. Jis sakė išgeriantis kiekvieną rytą, bet labai nedaug. Kad rytais jis geria nedaug, patvirtino alkotesteris, parodęs tris nulius.

Reidui artėjant prie pabaigos, pareigūnai pastebėjo, kad neprivažiavęs kordono staiga sustojo, o paskui ėmė važiuoti atbulomis prieš eismą automobilis „Peugeot 207 CC“. Pasiekęs įvažiavimą į aikštelę prie Valstybės saugumo departamento, automobilis ten įsuko ir sustojo.

Prie šio automobilio akimirksniu atlėkė patrulių ekipažas. Paaiškėjo, kad „Peugeot 207 CC“ važiavo dvi merginos. Jaunos vairuotojos (automobilis paženklintas klevo lapu) dokumentai tvarkingi, ji blaivi. Pasak pareigūnų, mergina paaiškino labai išsigandusi, kai priekyje pamatė policiją.

Šis įvykis policininkams priminė senesnį nutikimą, kai teko vytis sprunkantį vairuotoją. Pasivijus ir sustabdžius paaiškėjo, jog išvydęs policiją vyrukas pamiršo, kad jau prieš kelis mėnesius pagaliau yra gavęs vairuotojo pažymėjimą.