Spalio 14 d. apie 21.30 val. Klaipėdos rajone, kelio Klaipėda–Liepoja 17-ame kilometre, Girkalių kaime, automobilis „Dodge Grand Caravan“ atsitrenkė į priekyje važiavusį „Renault Laguna“, vairuojamą S. Z. (gimusios 1966 m.). Atvykus policijos pareigūnams šalia automobilio „Dodge Grand Caravan“ rastas neblaivus (vidutinis girtumas) jo savininkas - ne tarnybos metu uniformuotas Palangos policijos komisariato viršininkas 57 metų J. Kažys.

Jis patruliams žodžiu paaiškino, kad prie vairo sėdėjo jo nėščia 53 metų draugė. Ji esą susitrenkė galvą, todėl pakeleivinga mašina išvažiavusi namo. Tikrintis girtumą jis atsisakė (vis dėlto vėliau jis buvo nuvežtas į ligoninę ir ten patikrintas). Be to, J. Kažys klaidino kolegas pasakodamas skirtingas įvykio versijas ir aplinkybes, tuo apsunkindamas pareigūnų darbą.

Tarnybinio tyrimo metu Klaipėdos apskrities policija dar nebuvo nustačiusi, kas tą vakarą vairavo „Dodge“. Todėl Vidaus tyrimų valdyba tyrė tik J. Kažio elgesį po avarijos. Ir konstatavo, kad uniformuotas girtas pasirodęs viešoje vietoje, nevykdęs pareigūnų reikalavimų ir juos klaidinęs, J. Kažys sulaužė priesaiką, nusižengė Etikos kodeksui ir Statutui, rodė nepagarbą įstatymams.

Iškart po avarijos J. Kažys susirgo ir serga iki šiol. Dar spalio mėnesį jis parašė pareiškimą dėl išėjimo į pensiją. Tačiau, kol vyko tarnybinis tyrimas, į pensiją jis nebuvo išleistas. O trečiadienį generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas pasirašė tarnybinio tyrimo išvadas, kuriose siūloma J. Kažį atleisti iš tarnybos už pareigūno vardo pažeminimą.
Ugnius Čižiūnas

Vėliausiai penktadienį Klaipėdos apskrities policijos vadovybė privalo atleisti J. Kažį. Pagal Statutą, šiuo atveju tai, kad jis turi nedarbingumo lapelį, neturi jokios reikšmės.

U. Čižiūno žiniomis, administracinio teisės pažeidimo medžiagą Klaipėdos policija jau perdavė teismui. Už avarijos sukėlimą bus baudžiamas ne J. Kažys, o kitas asmuo.