Įtariama, kad nežinomi asmenys nakties metu iškasa kapą ir pasiima žmogaus griaučius, rašo dienraštis „Fakt“.

Žmones ypač sukrėtė žinia, kai Velykų naktį iš Lemborko miesto kapinių pagrobtus žmogaus griaučius policija aptiko miške maždaug kilometras nuo kapinių.

Apie griaučius buvo nubrėžtas keistas ratas ir susidarė įspūdis, kad kažkas aplink žmogaus palaikus šoko, o greta stovėjo paslaptinga palapinė.

Tyrėjai mano, kad kaulai panaudoti mistiniam ritualui: panašu, ritualo metu į medinę konstrukciją, įrengtą palapinėje, turėjo grįžti mirusieji arba jų sielos.

Nuotraukas iš rastų žmogaus griaučių vietos perduotos specialistui, tyrinėjančiam sektų ir okultizmo veiklą.

Kunigo Grzegorzo Daroszewskio nuomone, praeityje buvo atvejų, kai iš žmogaus griaučių tyčiodavosi satanistų grupės, tačiau šiuo atveju satanizmo požymių nėra.

Dvasininkas neatmeta galimybės, kad kaulai galėjo būti naudoti pagal vėl populiarėjančius pagonybės papročius. Tuomet buvo manoma, kad žmogaus griaučiai turi didelę kenkimo kitiems gyviems asmenims galią. Visgi kunigas tai teigia kaip prielaidą, kurios netvirtina kaip fakto.

Dienraštis aprašo, kad labai senos religijos bandydavo prikelti mirusiuosius arba sugrąžinti jų sielas į žemę. Galbūt, tokios pagoniškos tradicijos kaip tik ir atgimsta Lenkijos pajūryje.

Tačiau specialistams didesnis galvos skausmas - kur galėjo dingti mirusiųjų palaikai, kurie buvo iškasti iš kapų Gdanske ir Vejherove, kurie iki šiol nesurasti.