Penktadienį sulaikytas pirmasis įtariamasis - G.Kiesaus pažįstamas, šalies policijai žinomas 39 metų panevėžietis Algimantas Vertelka, pravarde "Pinčia". A.Vertelka siejamas su garsiąja Panevėžio "tulpinių" grupuote.

Užvakar teismas leido panevėžietį suimti 10 parų - iki rugpjūčio 3 dienos. A.Vertelka įtariamas bendrininkavimu prievartaujant turtą.

Teismo posėdyje panevėžietis aiškino nesuprantąs, kuo jis įtariamas, ir savo kaltę atkakliai neigė.

Pagrobimo bylą tiriantys pareigūnai ieško dar 4 panevėžiečių -Giedriaus Liubarto (g. 1975 m.), Audriaus Andriušaičio (g. 1968 m.), Romualdo Čeponio (g. 1966 m.) ir Egidijaus Bučio (g. 1974 m.).

Manoma, kad šie vyriškiai gali važinėti automobiliu "Audi 100".

Oficialiai niekur nedirbantis "Pinčia" buvo sulaikytas Nidoje, šalia poilsio namų "Rūta".

Į Neringą panevėžietis prabangiu visureigiu atvyko pailsėti kartu su sugyventine bei jos vaiku. Vidaus reikalų ministerijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos pareigūnai A.Vertelką sulaikė, kai šis išėjo pasivaikščioti į "Rūtos" kiemą.

Pareigūnams neteko panaudoti kovinių veiksmų - panevėžietis nesipriešino, buvo gana linksmas ir net pokštavo. A.Vertelkos sugyventinė su vaiku liko poilsio namuose.

A.Vertelka buvo nuvežtas į Vilnių.

A.Vertelkos advokatas Eugenijus Burokas "Lietuvos rytui" sakė, kad reikalaudama suimti jo ginamąjį prokuratūra teismui nepateikė jokių įrodymų: "Apkalbos dar nėra įrodymas. Taip galima suimti bet kurį nors šiek tiek su G.Kiesumi susijusį žmogų".

Advokatas teigė, jog iki šiol jam neleidžiama akis į akį susitikti su Lukiškių kalėjime laikomu A.Vertelka.

Šiandien E.Burokas žada apskųsti Vilniaus pirmosios apylinkės teismo nutartį suimti A.Vertelką.