Širvintų rajono apylinkės teismas bylą nagrinėjo pagreitinto proceso būdu. Skaitytojams primename, kad pernai gruodžio 12 d. Širvintose po A. Kolosovo vairuojamo „Volvo V70“ ratais perėjoje žuvo penkiolikmetis ir sužalota jo 17-metė draugė.

Neatsiprašė

Žuvusiojo mama po teismo sprendimo ašarodama pasakojo, kad A. Kolosovas pats asmeniškai jos neatsiprašė. Iškart po įvykio su gedinčia motina bendravusi tik jo žmona. Mamos teigimu, A. Kolosovas turėjo galimybę atsiprašyti, tačiau to nepadarė. Tik antro posėdžio metu Teismui girdint ištarė atsiprašau. Mama esanti tikra, kad atsiprašymas nebuvo nuoširdus, o tik tam, jog sušvelnintų sau bausmę.

Kaltę pripažino

A. Kolosovas po eismo įvykio iš vietos pasišalino, automobilį uždarė garaže. Jį po kelių valandų intensyvių paieškų rado policijos pareigūnai. Jis buvo neblaivus (2,65 prom. alkoholio). Tuo metu taip pat paaiškėjo, kad vairavo įtariamasis neturėdamas teisės vairuoti. Kaltinamasis savo kaltę pripažino, tačiau dėl avarijos bandė teisintis prastomis oro sąlygomis, o savo pabėgimą iš nusikaltimo vietos aiškino stresu.

Teismas nusprendė

Prokurorė Teismo prašė skirti A. Kolosovui tik 4 metų ir 5 mėnesių nelaisvės atėmimą. Teisėjui L. Zinkevičiui teko vadovautis Baudžiamojo kodekso normomis ir teisės aktais. O juose (Baudžiamojo kodekso 64 str. 31 dalis) numatyta, kad procesui vykstant sutrumpinta tvarka, bausmės laikas mažinamas trečdaliu. Todėl šešerių metų bausmė sumažinta iki ketverių metų. Bausmę nuteistasis atliks atvirojoje kolonijoje.

A. Kolosovas iki šiol nebuvo teistas, tačiau yra baustas administracine tvarka už vairavimą neturint teisės bei už vairavimą neblaiviam ir neturint teisės.

Teismas priteisė iš atsakovo žuvusiojo mamai neturtinės žalos 20500 eurų. Likusią neatlygintą turtinę žalą 1092 eur. Žuvusiojo tėvui priteista 15 tūkst. eurų neturtinės žalos ir iš draudimo kompanijos 1500 eurų turtinės žalos.

Kaltinamojo advokatas, paklaustas ar ketina skųsti Teismo sprendimą, atsakė, kad tai priklausys nuo jo kliento noro. Apie nukentėjusiems priteistus pinigus advokatas sakė, jog atsižvelgiant į nuteistojo šeimos finansinę padėtį, suma gerokai viršija jo galimybes.

Teismas grąžino mamai žuvusio sūnaus telefoną, o kaltinamajam jo asmeninius daiktus, paimtus po nelaimės.

Teismo sprendimas įsigalios po 20 dienų. Per tą laiką abi šalys jį gali jį skųsti aukštesnės instancijos teismui.