Apie tai ketvirtadienį pokalbyje su žurnalistais pranešė Baltarusijos vidaus reikalų ministro pareigas einantis Michailas Udovikovas.

Jis kategoriškai atmetė kai kuriose nevalstybinėse žiniasklaidos priemonėse paskelbtą versiją, kad D. Zavadskį galėjo pagrobti respublikos jėgos struktūrų ar specialiųjų tarnybų atstovai.

Pasak M. Udovikovo, šiuo metu tiriamos kelios versijos. Kalbėdamas apie tyrimo eigą, jis pranešė, kad ekspertams nepavyko rasti ant automobilio vairo ir salone kokių nors D. Zavadskio pirštų atspaudų. Jie buvo "nutrinti", pranešė M. Udovikovas.

Pasak jo, tarp oro uosto tarnautojų taip pat neatsirado žmonių, kurie galėtų liudyti šioje byloje. Niekas iš apklaustųjų nematė D. Zavadskio oro uosto pastate ar jo teritorijoje.

M. Udovikovas pažymėjo, jog tardytojai atidžiai tiria faktą, kad prieš keletą valandų iki galimo D. Zavadskio atvykimo į oro uostą iš ten buvo nuvarytas automobilis, ir daug milicijos darbuotojų buvo pasiųsti jo ieškoti. Vėliau mašinos savininkas telefonu pranešė teisėsaugos organams radęs ją už 30 km nuo Minsko. Šiuo metu savininkas savo automobiliu yra išvažiavęs į Rusiją, ir milicijos darbuotojai laukia jo sugrįžtant, kad galėtų pasikalbėti ir apžiūrėti mašiną.

Kaip vieną iš galimų operatoriaus dingimo priežasčių M. Udovikovas paminėjo faktą, jog birželio pabaigoje D. Zavadskis buvo išvykęs į Latviją, kur filmavo viename iš Rygos kazino. Tardytojai tikrina nufilmuotą medžiagą.

Tiriami ir galimi operatoriaus dingimo motyvai, susiję su jo asmeniniu gyvenimu.

Kaip "Interfax" pranešė Baltarusijos prokuratūros spaudos centro viršininkas Aleksejus Taranovas, Minske buvo surengtas prokuratūros pasitarimas, kuriame apsvarstyta, kaip laikomasi teisėtumo nagrinėjant pareiškimus apie piliečių dingimą ir baudžiamąsias bylas, iškeltas remiantis dingimo faktais.

Pasitarime buvo pažymėta, kad pastaruoju metu Baltarusijoje daugėja be žinios dingusių piliečių - jų kasmet užregistruojama daugiau kaip 3 tūkstančiai. 15-18 proc. bylų, iškeltų dėl piliečių dingimo, taip ir lieka neišaiškintos, pranešė A. Taranovas.